2017 yılına yeni yatırım ve projeleri ile giren Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda vatandaşların hizmetine sunulması amacıyla yeni yılın ilk etabı için planladığı toplu taşıma araçlarından 20'sini Haleplibahçe Müzeler bölgesinde düzenlenen törenle halkın hizmetine sundu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ULAŞIMDA HER DETAYI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ

Ulaşımda fizibilite çalışmalarını uzmanlarla yapıp, her türlü detayı gözden geçirdiklerini ifade eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Ulaşım Büyükşehir Belediyesinin üzerinde çok çalıştığı konulardan birisidir. Şehirler büyüdüğü zaman toplu taşıma önem kazanıyor. Halkımızın sağlıklı erişimini sağlayabilmek için Büyükşehir Belediyemizin en önemli hedefi toplu taşımayı güçlendirmektir. Bu hedefleri gerçekleştirmede önemli adımlar atıyoruz. 2016 yılında Büyükşehir Belediyesi adına Ulaşım Daire Başkanlığımız ulusal ve uluslararası transit taşıma anlamında ödüller kazandırdı. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

TRAMBÜS VE TRAMVAY PROJELERİNİ HAYATA GEÇİYOR

Büyüyen ve gelişen Şanlıurfa'nın sağlık bir şekilde trafik akışını sağlamak için sistem değişikliğinin gerektiğini belirten Başkan Çiftçi: "2017 yılı Şanlıurfa için güzel bir yıl olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi toplu taşımada Trambüs ve Tramvay projelerini hayata geçirecektir. Fizibilite ve etüt çalışmaları ile projeleri bitti. 2 ay içerisinde Şanlıurfa'da temelini atacağız. Şanlıurfa'da yoğun bir trafik var. 520 bin misafirimiz (suriyeli) var. Trafik akışı için sistem değişikliği lazım. İnşallah raylı sistemle bir defada 400-450 yolcu kapasitesiyle Şanlıurfa'ya hizmet verecek. 4 Etaptan oluşacak. İlk etap 7 km olup Toplu taşıma merkezinden Müzeler bölgesine kadar uzanan yoldur. 2. Etabımız Toplu taşıma merkezinden Karaköprü'ye uzanacaktır. 3. Etabımız Toplanma merkezinden Akçakale Eyyübiye Hastanemize kadar uzanacaktır. 4. Etabımız da Bilim merkezi olan Harran Üniversitesini raylı sistemle Şanlıurfa'ya bağlayacağız. Ulaşım master planımız tamamladındı" dedi.

MODERN ARAÇLARLA HİZMET VERİLİYOR

37 aracın hizmete alınmasının hayırlı olmasını dileyen Başkan Çiftçi, çalışanlara tavsiyelerde bulunarak: "Taşırken güvenli ve dikkatli taşımacılık yapmalısınız. Can taşıdığınızı unutmayın. Sağ ve salim şekilde yolcuları adreslerine taşıyın" diyerek yolcuların sürücülere yardımcı olmasını istedi. Belsan toplu taşımada önemli adımlar attığını ifade eden Başkan Çiftçi: "Şirket olarak Belsan Toplu taşıma kalitesini, teknolojiyi kullanarak soğutma ve ısıtma sistemi ile engelliler için modern araçlarla toplu taşımayı uygun hale getiriyor. Belsan Toplu taşıma 289  araçlık filosuna 37 araç daha ekleyerek Şanlıurfa'mıza hizmet ediyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bitmeyen enerjisiyle her gün Peygamberler kentine hizmet veriyor" diyerek  hizmete giren araçların hem Büyükşehir Belediyesine hem de halka hayırlı olmasını diledi.  

HİZMETLER HEYECANLANDIRIYOR

Hizmetlerin heyecanlandırdığını belirten Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise: "Büyükşehir Belediyemizin toplu taşıma araçlarını hep birlikte hizmete sunuyoruz. Şanlıurfa'da insana verilen değerin bir yansıması olarak hizmette gelinen noktayı görmek açısından aslında bu hizmetler bizi memnun ediyor.  Devletimizin, hükümetimiz bize sunmuş olduğu imkanları yerel yönetimlerin insanımıza bu şekilde yansıtması tabiki hepimizi heyecanlandırıyor. Bölgenin parlayan yıldızı Şanlıurfa'da insanımıza daha kaliteli hizmet sunulacak. Standardın yükselmesi bizi mutlu ediyor" diyerek 15 Temmuz'da iradesine çıkan bu milletin hizmetin en iyisine layık olduğunu sözlerine ekledi.

AK PARTİLİ BELEDİYELERİN DİLİ HİZMET DİLİDİR

Alınan araçların hayırlı olmasını dileyen AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel  Abidin Beyazgül: "AK Partili Belediyelerin dili hizmet dilidir. Bu hizmetler aksamadan yürüyor. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'yi tebrik ediyorum" dedi.

Belsan'ın Şanlıurfa'da yaptığı çalışmaları aktaran Belsan Genel Müdürü Nusret Urmak: "Belsan A. Ş. 940 çalışanıyla Şehrin Toplu taşıma işlerini yapıyor. Bunun yanısıra otogarlar, otoparklar hizmetlerini üstlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin bir kuruluşudur" dedi.

289 adet mevcut araç filosunu 309'a çıkaran Büyükşehir Belediyesi, 17 aracın kısa sürede devreye girmesiyle 326 araçla bir taraftan yoğunluğun yaşandığı bölgelere araç takviyesi yaparken, diğer taraftan da yeni güzergahlar belirleyerek şehrin her bölgesinde ulaşımı rahatlatmayı hedefliyor. Günlük ortalama 190 bin kişinin tercih ettiği toplu taşımada vatandaşların daha rahat ve hızlı ulaşımını sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynakları ile aldığı araçlar, Eyyübiye, Bağlarbaşı, Sigorta, Maşuk ve Güzelşehir bölgelerinde hizmet verecek.

Düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli,  İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.