Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karaköprü’de yapımı gerçekleştirilen ve kente kazandırılan 11 Nisan Fuar Merkezi bugün açılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan tarafından açılışı gerçekleştirilecek olan fuar merkezi, Şanlıurfa’nın kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak.

Yoğun çaba sarf edildi.

Fuar merkezinin Şanlıurfa’ya kazandırılmasında sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra kentte 6 yılda zor şartlarda ve kısıtlı imkanlarla fuarlar açan Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk’ün de katkısı bulunuyor.

”Şanlıurfa’mıza yakıştı”

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, fuarın Şanlıurfa’ya kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Musa Öztürk “Şanlıurfa’mıza yakışır bir fuar merkezi inşa edildi. Memleketimize hayırlı olsun. Bu fuar merkezi kentimize önemli katkılar sağlayacak” dedi.

80 bin metre karelik alan üzerine kurulan fuar merkezinin 14 bin metre karesi kapalı alandan oluşuyor. 670 araç kapasiteli otoparka sahip olan fuar merkezinde, 30 bin metrekare kapalı alanı, dinlenme alanları, konferans salonu ve holleriyle fuar organizasyonuna katılacak firmalara hizmet verecek.

TÜMSİAD’dan teşekkür.

Konuyla ilgili dün bir basın açıklaması yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade ‘’Fuar merkezinin kentimize kazandırılmasıyla, bize bayram havası yaşatan herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bizimle 6 yıl önce bu yolculuğa çıkan Start Fuarcılığa da özellikle teşekkür ediyorum’’ dedi. 6 yıl önce başlattıkları fuarcılık maratonunun geldiği noktanın gurur verici olduğunu da ifade eden sade ‘’Gururlu ve umutluyuz. Gururluyuz çünkü 6 yıldan bu yana yürüttüğümüz fuarcılık çalışmalarının Şanlıurfa’ya modern bir fuar merkezi yapılmasına katkıda bulunduğunu müşahede ediyoruz. Umutluyuz çünkü: Özellikle de Büyükşehir belediyemizin öncülüğünde diğer kamu kurumlarının destekleriyle bu başarıyı elde ettik. Biliyoruz ki hedefe birlikte yürürsek başarı kaçınılmazdır.’’ Dedi.

İnşaat fuarı açılıyor.

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk, bugün de kentte İnşaat Fuarını açacak. Fuarın açılışına Bakanlar Fakıbaba ve Elvan’ın yanı sıra; Kentteki resmi erkan, TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan ve iş adamları katılacak.