180 ÖĞRENCİ’DEN 141’İ KURAN-I KERİM’İ HATMETTİ

2 aylık tatil dönemini yatılı olarak kardeşlik ortamında geçiren 180’i aşkın öğrenci, hocalar nezaretinde hem Kur'an'ı Kerim hem de çeşitli dinî bilgiler yanında ilim ve ibadet sevgisini kazandıran edep, ahlak ve irfan dersleri de alarak kursu başarıyla tamamladılar. Tamamı Kur'an'ı Kerimi öğrenen bu öğrencilerden 141 ise büyük başarı göstererek Allah'ın kelamını hatmettiler.

MEZUNİYET GÖSTERİSİNDE BÜYÜK ALKIŞ ALDILAR

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Konferans salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde hazırladıkları ilahileri, hadisleri ve Esma’ul Hüsna sunumları, piyes ve şiirlerini ustalıkla seslendireren öğrenciler başta aileleri olmak üzere tüm izleyenlerden büyük beğeni aldılar. Mezuniyet töreninin sonunda hatim duasıyla beraber başta İslam âlemine ve ülkemize dualar edildi. Tören miniklerin taç giyme etkinliğiyle sona erdi.

AİLELERDEN YATILI KUR-AN’İ KERİM KURSUNA TAM NOT

İbrahimiye Eğitim ve Kültür Derneği kurucularına böylesi bir kursun tertiplenmesinden dolayı teşekkür eden öğrencisi velisi Zeynep Çiftçi, “Daha önce çocuklarımız yaz aylarını boş bir şekilde geçiriyorlardı. Okulların tatil olmasıyla birlikte çocuklarımız televizyon önünde, bilgisayar başında yada tabletlerle zaman geçiriyordu. İbrahimiye Eğitim ve Kültür Derneğiyle tanıştık. Çocuklarımıza Allah'ın ilk emri olan okumayı sevdirdiler. Çocuklarımız severek okudular öğrendiler ve kurs boyunca örendiklerini hayatlarına yansıttılar. 2 aylık süre zarfında Elif-Ba’yı bilmeyen 12 yaşındaki kızım şimdi ise Kur’an-ı Kerim okuyor. Birçok namaz duasını ezberlemiş 5 vakit namazı aksatmadan kılıyor. Hepsinden önemlisi bizimle iletişimi ve davranışları olumlu anlamda gelişti Bu kursun düzenlenmesinde emeği geçen Şanlıurfa’nın tanınmış âlimlerinden Seyda Şeyh İzzettin Aksan ve diğer hocalarıma minnettarlık duyuyorum. Allah onlardan bin kere razı olsun” dedi.