Şanlıurfa 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü İbrahim Akbaş da kentte polis, jandarma, ambulans ve itfaiyenin çağrı merkezlerinin "Alo 112" altında toplandığı belirtti.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ekran, ofis, masa ve iç mekan

Yaşanan bütün acil durumlara 24 saat çalışma esasıyla 205 personelle tek elden yönlendirmenin yapıldığını aktaran Akbaş, "Bu yıl geride kalan 350 günde yaklaşık 5 milyon çağrı aldık. Yanıtladığımız bu çağrıların maalesef yüzde 89'unun gereksiz, asılsız çağrılar olduğunu, bunlardan vakaya dönüşen çağrı sayısının 586 bin olduğunu belirtmek isterim. Burada sağlık müdürlüğümüz 430 bine yakın çağrı almış, emniyet müdürlüğümüz 276 bin, jandarma 45 bin ve itfaiyeye ise yönlendirdiğimiz çağrı sayımız ise 35 bindir." dedi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, ekran, ofis ve iç mekan

Geçen yıl yaklaşık 2,5 milyon çağrı aldıklarını kaydeden Akbaş, bu yıl Kovid-19 salgını ve kentte Vefa Sosyal Destek Gruplarına yönelik çağrıların da Alo 112 üzerinden alınmasının etkisiyle çağrı sayısının iki katına çıktığını aktardı.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan

Akbaş, bazı ilginç durumlarla karşılaştıklarını ifade ederek, "Hatta, 'Sabah namazına kadar uyanıksınız, beni sabah namazına uyandırır mısınız?, 'Eşimin telefonuna ulaşamıyorum, sizin aracılığınızla ulaşabilir miyim?' 'Bir bayanın sesini duymak istedim ondan sonra şikayetim kalmadı.' deyip çağrı yapanlar oldu. Vatandaşlarımız lütfen dikkat etsinler." diye konuştu. 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ekran, telefon, ofis ve iç mekan