Adaylığının açıklandığı günden bu yana seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül’ün önümüzdeki günlerde açıklayacağı ve vaat edeceği projelerden bazılarına MEDYAURFA.COM editörleri ulaştı.

Beyazgül’ün seçim vaatleri arasında kentin faydalanamadığı potansiyelini harekete geçirecek önemli projeler yer alıyor.

MEDYAURFA.COM editörlerinin ulaştığı bilgilere göre, Beyazgül seçilmesi halinde Şanlıurfa’nın özellikle de turizm alanında potansiyelini kullanamadığı ve faydalanamadığı alanlara yönelecek.

Kış turizmi: Karacadağ.

Şanlıurfa’nın özellikle de kış turizminden faydalanamadığı Karacadağ bölgesine Beyazgül neşter atacak. Kış aylarında Bursa Uludağ, Kayseri Erciyes, Bolu Kartalkaya, Erzurum Palandöken gibi merkezlerdeki otellerde yer bulunamazken, Şanlıurfa’nın Siverek bölgesindeki Karacadağ kayak merkezi, tesisleşmenin olmaması nedeniyle kışı aylarını sadece yerel halk ve günü birlik ziyaretçilerle geçiriyor. Beyazgül’ün açıklayacağı en önemli turizm projelerinden birisi kış turizmiyle ilgili olacak. Yine Beyazgül’ün yayla turizmiyle ilgili de çalışmalarının olacağı, Karacadağ bölgesinden bu alanda da faydalanılacak.

Bacasız sanayi Turizme özel önem.

Yazın hava sıcaklıklarının 45-50 derecelere ulaştığı kentteki birçok vatandaş kıyı kentlerine akın ediyor. Beyazgül’ün kış turizminin yanı sıra yaz turizmi ile ilgili önemli bir projesiyle, Halfeti ve baraj gölü kenarında kurulacak tesislerle kıyı kentlerine gidişlerin önemli ölçüde azalacak ve ekonomik kayıp önlenecek. Yaz turizminin gelişmesiyle turistlerin gelmesiyle birlikte ekonominin gelişecek ve bir çok Şanlıurfalı iş adamına kentte yatırım alanları açılacak.

Termal turizmi.

Beyazgül, projelerinin arasında potansiyelinin yüksek olduğu fakat yine kentin faydalanamadığı termal turizmi de yer alıyor. Şanlıurfa, sıcaklığı 41-51 C arasında değişen ve Türkiye’nin en şifalı termal sularından birisinin çıktığı Karaali’den yetersiz tesisleşme nedeniyle faydalanamıyor. Şanlıurfalı vatandaşlar termal sudan faydalanmak için çevre illerdeki kaplıcalara akın ediyor. Beyazgül’ün projeleri arasında termal turizmini canlandıracak projelerde yer alıyor.

Botanik turizmi.

Yine Şanlıurfa’da yer alan, flora, fauna zenginliği, kültürel, tarihi ve arkeolojik özelliklerinin korunabilmesi ve ulusal servet olarak geleceğe sağlıklı bir biçimde taşınabilmesi amacıyla 2007 yılında Milli Park ilan edilen Tek Tek dağlarıyla ilgili de Beyazgül’ün projesi olduğu gelen bilgiler arasında.

Beyazgül'ün önümüzdeki günlerde tüm detaylarıyla açıklayacağı projelerden bazıları;

Şanlıurfa Doğa ve Dağ Yürüyüşlerinin Cazibe Merkezi Olacak. (Trekking) Harran , Birecik , Siverek, Viranşehir, Halfeti, Bozova, Hilvan ilçeleri)

Şanlıurfa Kongre Turizminin Cazibe Merkezi Olacak.

Şanlıurfa Ornitoloji Turizminin Cazibe Merkezi Olacaktır (Kuş Gözlemciliği (Ornitoloji) Turizmi Birecik, Siverek, Viranşehir , Akçakale ilçeleri)

Şanlıurfa Dalış Turizminin Cazibe Merkezi Olacaktır (Halfeti)

Şanlıurfa Ekoturizmin Cazibe Merkezi Olacaktır (Siverek, Ceylanpınar ,Suruç ilçeleri)