AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ecz. Gülender Açanal, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma da hangi partiye destek olursa olsun, hangi düşüncede olursa olsun öğretmenlere saygı duyulması gerektiğini ve talihsiz açıklamalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Şanlıurfa’dan getirip masasında muhafaza ettiği kağıt lalenin gönülleri ısıttığını da bildiren Milletvekili Gülender Açanal ‘’ Değerli milletvekilleri, sadece eğitim alanında değil, sağlık, sanayi, tarım, ticaret, ekonomi, ulaşım alanlarında da AK PARTİ hükûmetlerinin on sekiz yıldır yaptıklarını listelemeye kalksam buradan sıralarınıza kadar değil, Urfa'ma kadar yol olur’’ dedi.

Açanal açıklamasında şu ifadeleri kaydetti;

‘’1739 Millî Eğitim Temel Kanunu'na göre Türk millî eğitim sisteminin temel amacı toplumun bütün fertlerinin refah mutluluğunu artırmaya çalışmak, insan haklarına saygılı, devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş bireyler yetiştirmek, millî birlik ve bütünlük içinde sosyal, kültürel ve iktisadi kalkınmayı desteklemek, bu alandaki çalışmaları hızlandırmak ve çağdaş uygarlığın yapıcı, yaratıcı ve seçkin bir ortağı yapmaya çalışmaktır.

Değerli milletvekilleri, atalarımızın yüzyıllarca önem verdiği pozitif bilimler bir sistem dahilinde cumhuriyetle hız kazanmış, son on sekiz yıldaysa millî ve manevi değerleri de içinde barındıran, teknolojiye ayak uyduran bir eğitim sistemi bugün de gelişim ve dönüşümünü devam ettirmektedir. Eğitimin ülkelerin gelecekleri için en önemli yatırım olduğu hatırlanırsa öğretmenin de sistem içerisindeki rolünün önemi daha iyi anlaşılır. Dolayısıyla her ne olursa olsun hangi partiye destek olursa olsun hangi düşüncede olursa olsun öğretmenlerimize saygı duymalı ve talihsiz açıklamalardan kaçınmalıyız. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle işi ehline vermenin nasıl başarılı sonuçlar verdiğini Bakanımızın bir öğretmen olması sayesinde her gün yaşayarak öğreniyoruz. Öğrenmeyi zorunlu görev kabul eden öğreniciler yani öğrenciler değil de öğrenmeyi arzuyla talep eden talebeler yani talibi ilm evlatlar yetiştiren sistemimiz için Sayın Bakanımıza şahsım ve grubum adına teşekkür ediyorum.

Urfa'mdan getirip masasında muhafaza ettiği kâğıt lale hâlâ gönüllerimizi ısıtıyor Sayın Bakanım.

Değerli milletvekilleri, sadece eğitim alanında değil, sağlık, sanayi, tarım, ticaret, ekonomi, ulaşım alanlarında da AK PARTİ hükûmetlerinin on sekiz yıldır yaptıklarını listelemeye kalksam buradan sıralarınıza kadar değil, Urfa'ma kadar yol olur.

Bir de "On sekiz yıldır ne yaptınız ki?" diyenler oluyor. Onlara da sormak istiyorum: Yani siz bu millete hiçbir şey yapmayan bir yönetimi tekrar tekrar seçtiklerini mi kastediyorsunuz? Bu apaçık millet iradesini yok saymaktır, aziz milletimiz bunun farkındadır çünkü AK PARTİ halkın bizatihi kendisidir.

Sayın Bakanımız hizmetleri detaylı bir şekilde anlatacağından ben sadece pandemi sürecinde eğitimin aksamaması için yapılanlara değinmek istiyorum.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) 10 milyar 332 milyon 185 bin 714 tıklanmayla dünya da en çok ziyaret edilen eğitim "web" sitesi oldu. Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezî (MEBİM) dünya çağrı merkezi, çağrı merkezleri sektöründe en iyi iletişim merkezi kategorisinde dünya 2'ncisi oldu. Uluslararası matematik ve fen eğilimleri araştırması (TIMMS) sonuçlarına göre, ülkemiz her iki alanda da 500 puanı aştı.

Malumunuz deprem bölgesiyiz; ileri düzey afet eğitimimizin meyvesi olan deprem anında yapılacakları anlatan "Çök! Kapan! Tutun!" kitabı Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) tarafından 1'inci seçildi.

Salgın sürecinde engelli çocuklarımız ve ailelerine destek için geliştirilen "özelim eğitimdeyim" mobil uygulaması OECD tarafından tüm dünyaya örnek gösterildi.

Değerli milletvekilleri, şehit ailelerinin, gazilerin, emekçinin, emeklinin, kadının, yaşlının, sağlıkçının, yatırımcının ve tüm dezavantajlı grupların hakkını gözeten 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'mizin milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Üstadın dediği gibi "Üzülme, bu davanın sahibi Hak'tır. Hak olan davada zafer muhakkaktır."

Yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum’’