.Temel belediyecilik çalışmalarının yanı sıra, sosyal belediyecilik hizmetleri ile Akçakale halkının her an yanında olan Başkan Mehmet Yalçınkaya, Ramazan Ayında da ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmadı. Sosyal yardım işleri ekiplerince tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarını tek tek çalarak, 265 TL degerinde alışveriş kartı dağıtımında bulunan Başkan Yalçınkaya, Akçakale Belediyesi ile olarak her zaman yanlarında olduklarının altını çizdi.

Yürütülen yardım faaliyetine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Yalçınkaya, şunları kaydetti:

“Ramazan Ayı bereketi ile dualarımız ihtiyaç sahibi ailelerimiz içindir. Onların daha iyi şartlarda  Ramazan Ayını geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Her akşam bin kişiye sıcak yemek veriyoruz. Gıda yardımlarımız devam ediyor. İhtiyaç sahiplerinin kapılarını tek tek çalarak, yardımlarımızı götürüyoruz. Şuanda imkanlarımız sınırlı fakat imkanlarımızın dışında, imkan sahiplerinin kapılarını çalarak, ihtiyaç sahiplerimizin yanında oluyoruz.”

Başkan Mehmet Yalçınkaya’nın açıklamalarının ardından ekipler, belirlenen adresleri ziyaret edip, ihtiyaç sahibi ailelere yardım kartlarını ulaştırdı.

Gıda kartını alan vatandaşlar başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye halkına ve Akçakale belediye başkanı Mehmet Yalçınkaya’ya teşekkür ettiler.