Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde STK'lar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti.

İlçe Tarım Müdürlüğü binası önünde toplanan grup, Filistin ve Türk bayrakları açarak "Kahrolsun İsrail, Aksa'ya uzanan eller kırılsın", "Siyonist İsrail Filistin'den defol" şeklinde sloganlar attı, tekbir getirdi.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından Akçakale İmam Hatip Lisesi Dernek Başkanı Halil Kahraman, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını söyledi.

Yaşanan ihlallerin bir an önce son bulması için Müslümanların birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kahraman, "Sivil toplum kuruluşları olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İslam'ın ilk kıblesi ve en mukaddes üç mescitten biri olan Harem-i Şerif İslam'a ait bir mabettir. Bundan dolayı tüm Müslüman alemi Filistinli mazlum kardeşlerimizin yanındadır ve yanlarında olacağız. Kudüs'ün ve Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi hukuki bir yükümlülüktür. Metal dedektörler ve diğer tüm kısıtlamalar derhal kaldırılarak eski statüsüne dönülmelidir. Bu hassas süreçte herkesin promosyonlara karşı dikkatli olması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Grup, yapılan duaların ardından dağıldı.