Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Vali Abdullah Erin, Said ve Necat Yardım Dernekleriyle iki buçuk yıldır birlikte çalıştıklarını ve Şanlıurfa’da çok güzel işlere imza attıklarını belirterek, hayır hizmetlerinden dolayı her iki dernekte büyük fedakârlıklar gösteren dernek üyeleri ile Kuveytli hayırseverlere teşekkür etti.

Suriye’deki insanlık dışı ortamdan canlarını kurtarmak için Türkiye’ye sığınan insanlara yardımcı olan Kuveytli hayırseverlerin desteğinin tüm İslam ülkelerine örnek olacak nitelikte olduğunu söyleyen Vali Erin, “Allah daha çok güç ve kuvvet versin, yaptıkları hayır hizmetlerini kabul etsin.” dedi.

En fazla Suriyeli nüfusun Akçakale ilçesinde misafir edildiğini ve yapılan protokolle buraya inşa edilecek üç okul ile bir halı sahanın hem orada yaşayan Suriyeli çocukların hem de Türkiyeli çocukların istifadesine sunulacağını ifade eden Vali Erin, “Bu hayrın yapılmasında aracı olanlara, hayrın gerçekleşmesi için bağışta bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süre ülkesi olan Kuveyt’ten çıkamayan ve bulduğu ilk fırsatta tekrar Şanlıurfa’ya gelerek okul inşaatı projelerine kaldığı yerden devam eden Necat Yardım Derneği Başkanı İbrahim El Bedir ise, amaçlarının hayırda yarışan bir toplum inşa etmek olduğunu ve bu hayır yarışında devletlerinin ve Kuveytli hayırseverlerin önde gelmek istediğini ifade etti.

Türkiye’nin ve Şanlıurfalıların, ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Suriyeli muhacirlere ensarlık vazifesi üstlendiğini ve bunun çok büyük bir sorumluluk olduğunun farkında olduklarını söyleyen İbrahim El Bedir, “Bu durumda bizler de üzerimize düşen insani ve İslami sorumluluğu yerine getirmek istiyor, devletimizin ve ülkemizdeki hayırseverlerin bağışlarını buradaki kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz. Bizlere çalışmalarımızda destek olan Sayın Valimiz Abdullah Erin’den ve tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun.” diye konuştu.

Yapılan protokol gereği, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen arsalar üzerine, yine Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı proje ve teknik şartnamelere uygun olarak, 1 adet 8 derslikli ilkokul, 1 adet 8 derslikli ortaokul ve 1 adet 12 derslikli lise binası ile 1 adet halı saha bağışçı Necat Derneği tarafından anahtar teslimi olarak yapılacak. Kullanma hakkı Milli Eğitim Bakanlığına ait olacak okul binaları ile spor tesisine, bağışçı kendi belirlediği ismi verecek.