İki yıldır Facebook gibi birçok sosyal medya platformu, yanlış bilgilendirme ve nefret dolu söylemlere karşı savaş açmış durumda olsa da, yalan haberlerin paylaşımı ve yayılması hala önlenemiyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde kendini asan bir işçiyi,  Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde elektrik borcundan dolayı kendini asan bir işçi olarak  gösterdiler.

Doğruluğu araştırılmadan yayılan yalan bir haberin daha balonu patladı.

Geçtiğimiz yıl Aksaray’ın Sultanhanı ilçesinde kendini asarak intihar eden Afgan uyruklu bir işçinin ‘’Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde elektrik borcundan dolayı bir işçi kendini astı’’ şeklinde yansıtılması pes dedirtti.

Geçtiğimiz yıl, Aksaray’ın Sultan hanı ilçesinde tarla işlerinde çalışan Afgan uyruklu Sünnetullah Khushmatov bulanıma girerek kendini trafoya astı ve intihar etti.  

Sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından bu olay sanki Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanmış gibi servis edildi. Olayın aslı Dicle Elektrik’in araştırma yapmasıyla ortaya çıktı. Dicle Elektrik’in konuyla ilgili yalan paylaşımlarda bulunan kişilerle ilgili hukuki süreci başlattığı öğrenildi.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan yalan habere bazı vatandaşlarda tepki gösterdi. Çiftçi Sabri İzol, Suruç'ta çiftçi elektrik borcundan dolayı intihar etti haberinin yalan olduğunu belirterek ''Yok efendim 'Suruç'ta borcundan dolayı intihar etti', yok efendim 'Hükümet suçlu' yok efendim 'Seçimler, cart curt'. Ramazandır Allah var, Peygamber var. Müslüman yalan söylemez'' şeklinde tepkisini dile getirdi. 

MEDYAURFA.COM

İŞTE 2018 YILINDA AKSARAY'DA İNTİHAR EDEN İŞÇİ İLE İLGİLİ ÇIKAN HABER...

AYNI HABERLE İLGİLİ SURUÇ'TA OLMUŞ GİBİ GÖSTERİLEN YAPILAN YALAN PAYLAŞIMLAR...

VATANDAŞLARIN YALAN HABERE TEPKİSİ...