Yaşanan afetin tüm Türkiye’yi üzüntüye boğduğunu ifade eden Aydınlık, “ne zaman ki bir yerde üzücü bir olay yaşansa kalbimiz orada atıyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan deprem nedeniyle 83 milyon insanımızın gözü kulağı İzmir’deydi. Kimisinin arkadaşı, kimisinin akrabası, kimisinin ailesi İzmir’deydi, bunların hiçbiri olmasa bile, tanımasak bile gelen haberlerle üzüldük, yaşanan mucizelerle sevindik. Bu vesileyle hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Halen enkaz altında bulunan vatandaşlarımıza da sağ salim ulaşılmasını Rabbimden diliyorum. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

DUALAR EDİYORUZ, TEMENNİLERDE BULUNUYORUZ, PEKİ SONRA?

Türkiye’nin deprem gerçeğiyle yıllardır yüzleştiğini ancak bir türlü gereken önlemleri almadığını ifade eden Aydınlık, “bu işin uzmanları, deprem mühendisleri, yer bilimciler, vb. herkes yıllardır çalışıyorlar, anlatıyorlar, uyarıyorlar ama gerekli önlemler bir türlü alınmıyor. Erzincan’da yaşadık, Gölcük’te yaşadık, Malatya’da yaşadık, Düzce’de yaşadık ve daha birçokları… Sonuç; her seferinde dualar ettik, iyi temennilerde bulunduk sonrasında yeniden unuttuk. Bu olmaz, olmamalı. Bu mesele 83 milyon yurttaşımızın canıyla alakalı. Annesini, babasını, kardeşini, evladını, akrabasını kaybetti insanlar, şimdi ne yaparsak yapalım geri gelecek mi o canlar, Ayda bebeği annesiz bırakanlardan hesap sorulsa ne olur şu noktada? Gerçekten üzerine çok şey söylenir, çok şey konuşulur; ama bu böyle kalmamalı bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak alınacak her türlü önlemin, işe yarayacak her türlü kanunun çıkarılmasında sonuna kadar iktidara destek olacağız; ama gerekli her türlü sorgulamayı da yapacağız’’ dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİŞİLERİN KONTROLÜNE BIRAKILMAMALI    

Kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıların vatandaşların bakış açısını kötü yönde etkilediğini ifade eden Aydınlık, “kentsel dönüşüm bu işin olmazsa olmazlarından ancak bu konuya devletin ciddi bir müdahalesinin olmasını gerekiyor. Kontroller kişilerin ve özel kuruluşların inisiyatifine bırakılmamalı. Ülkemizin farklı noktalarında görüyoruz, kentsel dönüşüm mağdurları diye haberler yapılıyor, kentsel dönüşümle yapılmış binalarda yapısal sıkıntılar ortaya çıkıyor maalesef, o nedenle devlet bu işin sözünde değil özünde olmalı” dedi.

ŞANLIURFA  BELEDİYELERİ DE ÇALIŞMALI VE TOPLUMU AYDINLATMALI

Şanlıurfa’nın bir fay hattı üzerinde bulunmadığını ifade eden Aydınlık, “Şanlıurfa’mız bilindiği üzere bir fay hattı üzerinde bulunmuyor; ancak Bingöl, Elazığ, Adıyaman, Gaziantep üzerinden yani yakınımızdan geçen bir fay hattı var. Geçtiğimiz aylarda Malatya’da Elazığ’da olan depremler Şanlıurfa’da da hissedilmişti. O nedenle kendi memleketimiz özelinde belediyelerimizin ilgili kurum ve kuruluşlarla bina analizleri, toplanma alanları, afet yönetimi vb. hususlarda sıkı çalışma yapmasını ve bunları kamuoyuyla paylaşmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.