MEFSAD(Mezopotamya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) olarak urfa’nın bir eksiği olan film festivallerini kendi gücümüz çerçevesinde urfa’ya taşımaya çalışıyoruz. Programda gösterilen filmler aşağıdadır gösterim tarihleri ve saatleri aşağıdadır. Film sonrası yönetmen ve oyuncularla interaktif yöntemler sohbet ve soru sorma olanakları olacaktır.

!f ², bir festival tarafından dünyada ilk kez gerçekleştirilen ‘alternatif dağıtım ve paylaşım’ projesi. Mediatriple tarafından sağlanan online video platform ile gerçekleşen !f ² için, !f İstanbul’un farklı bölümlerinden 5 film seçilmekte. Festivalin İstanbul ayağının son üç gününde gösterilen bu 5 film, aynı anda Anadolu’da 30 şehirde ve Lefkoşa ve Gümrü’de sinemaseverlere ulaşıyor.

Yedi yıl önce yeni yollar arayışıyla başladığımız hikayede dijital yayın teknolojisiyle yeni beraberlikler yaratabileceğimizi, dünyayı farklı bakışlarla görmemize yol açan filmleri daha fazla izleyici ile paylaşabileceğimizi umduk. Hayalimizi gerçekleştiren alternatif dağıtım projesi !f ² oldu ve 32 şehirde 42 ortakla geniş bir !f ailesi oluştu. Bu sadece Türkiye değil, dünyadaki film festivalleri arasında da takip edilen bir model oldu.

Bu yıl !f ² projesi için, sanatsal üretimlerin herkes tarafından ulaşılabilir olmasına, bu üretimler etrafındaki birlikteliklerimizin nasıl daha paylaşımcı olabileceğine kafa yorduk ve 2016 !f ² gösterimlerini 'armağan ekonomisi' prensibiyle yürütelim istedik. Armağan ekonomisi para alışverişi olmadan, katılımcıların hediyelerini sunmalarıyla gerçekleşiyor. Dileyenler bir kitap getirerek değiş-tokuş edebilir ya da birinin bulup okuması için mekana bırakabilirler. Sanatçılar resim veya fotoğraf hediye edebilir. Bir arkadaş grubu toplanıp varsa mekanın bir ihtiyacını karşılayabilir. Arabası olan gösterimlere gelecek olanlara şoförlük yapabilir. Seçenek çok, hayal gücü sınırsız.

Festivalin İstanbul’daki son üç günü, 24-25-26 Şubat tarihlerinde İstanbul gösterimleri ile eşzamanlı göstereceğimiz 5 film, Mediatriple tarafından sağlanacak altyapı ile sizlere ulaşırken, film gösterimlerinden sonra yönetmenlerle yapılacak ve internet üzerinden canlı yayınlanacak olan sohbetler her yerden izlenebilecek.

!f ² ile örgütlenen, İstanbul’dan uzakta yeni merkezler yaratan şehir ortaklarımıza teşekkür borçluyuz! Etkinlikler tamamen ücretsizdir.

!f ² 2017 Filmleri

PROGRAM:

24 Şubat 19:00 Tanna / Martin Butler, Bentley Dean
25 Şubat 13:00 DEV / Johannes Nyholm
25 Şubat 16:00 Camdan Atlar / Ann Marie Fleming
26 Şubat 13:00 Bir Günde Hindistan / Richie Mehta*
26 Şubat 16:00 Koca Dünya / Reha Erdem*