50 bin üyesi olan ve yeniden Bahçelievler Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe Projesi olarak inşa edilecek olan yapının yıkımı yapıldı.

Şair Şevket Mahallesi Muhtarı Ahmet Altun, kepçenin yapıya değmesiyle birlikte yarısının yıkıldığını bildirerek yetkililere kentsel dönüşüm çağrısında bulundu.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor
Bahçelievler’de gençlik merkezi gibi birçok eski ve çürük yapının bulunduğuna dikkat çeken Altun ‘’Mahallemizde çok sayıda çürük yapı bulunuyor. Yetkililere sesleniyoruz; Bahçelievler’de acil kentsel dönüşümün başlaması gerekli. Allah korusun bir deprem anında çok acı sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Sonradan ah vah etmemek için bu bölge ile özel olarak ilgilenilmesi gerekiyor’’ dedi.

Projede neler yer alacak ?

Öte yandan Bahçelievler Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe projesinin içerisinde yapılmasıyla birlikte; Güzel sanatlar, inovasyon, görsel sanatlar, zeka oyunları ve değerler atölyeleri bulunacak.

800 metrekare kapalı alana sahip olacak. İki kattan oluşacak projenin zemin katında dört adet atölye, idari birimler ve gençlik merkezi, birinci katta ise dijital kütüphane, klasik kütüphane ve kafe yer alacak.

Tamamı 3 bin 932 metrekare olan Bahçelievler Gençlik Merkezi ve Kitap Kafe’nin inşa edileceği alanda, inşaat sonrası yaklaşık 3 bin metrekare alan boş kalacak. Bu alanın bir kısmında ise Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa Valiliği’nin ortak kararı ile bir spor salonu da yapılması planlanıyor. Spor salonu da inşa edildikten sonra kalan diğer kısımlar yeşil alan olarak değerlendirilecek.