Şanlıurfa’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı olan Balıklıgöl’de bir süredir Balık ölümleri yaşanıyordu.

Göbeklitepe bayramda ağırladığı rekor ziyaretçi sayısıyla 2024'ten umutlu Göbeklitepe bayramda ağırladığı rekor ziyaretçi sayısıyla 2024'ten umutlu

Meydana gelen balık ölümleri üzerine ŞURÇEV’in başlattığı çalışmalar sürüyor. 

Konunun takipçisi olan Turizm Profesyonelleri Derneği Başkanı Hacı Birsen, Turizmci Hacı Birsen, Halilurrahman gölünde ön tedbir olarak mevcut yemlemenin durdurulduğunu, mevcut havalandırma sistemine ek olarak ilave havalandırma sisteminin sürekli çalıştırıldığını söyledi.
Bilimsel ve Teknik Araştırma Komisyonu Raporuna göre Balıklarda tespit edilen Pseudomonas, helmanticensis, Pseudomas spp ve Aeromonas sobria türlerinin 3’nün birlikte hareket etmesi ile bakteriyel enfeksiyonlara sebebiyet verdiğinin tahmin edildiğini aktaran Birsen ‘Uzmanlar tarafından Balıklıgöl ve Ayn-ı Zeliha göllerinde bulunan balıkların yemlerine Florfenikol etken maddeli antibiyotikli yem ve Oksitetrasiklin etken maddeli antibiyotikli yem karıştırılarak 6 (Altı) gün boyunca uygulanmış. İlaçlamaların ardından bir hafta kadar ara verip, yem alamayan balıklara antibiyotikli su banyosu yapılması kararlaştırılmış. Ortamda gerçekleşebilecek mantar enfeksiyonlarına karşı Malahit Yeşili uygulaması yapılmış’’ dedi. 
Birsen sözlerine mevut ve ilerde oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı tedbirlerin alındığını da ekledi.