Ceylanpınar Belediyesi tarafından yapımına başlanan 200 kişilik kız öğrenci yurdu inşaatı hızla yükseliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafında açılışı yapılan kız yurdu inşa çalışmalarını inceleyen Başkan Atilla, kız yurdunun eğitime büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Kız yurdu temelinin nisan ayında törenle atıldığını hatırlatan Başkan Atilla, "Nisan ayında 200 kişilik kız öğrenci yurdunun temeline sayın bakanımız Faruk Çelik'le birlikte attık. Yurdun bodrum katı tamamlanmış durumda. Şu anda birinci katın tablası bağlanıyor. Öğrenci yurdumuz çok güzel bir hizmet olacak." dedi.

Kırsalımızda ikamet eden kız öğrencilerin barınma sorunu dolayısıyla eğitimlerini yarıda bıraktıklarını ifade eden Başkan Atilla, "Kırsalda eğitim gören kız öğrencilerimizin ilçede yerleri olmadığı için çoğu eğitimden mahrum kalıyordu. Bazıları da tanıdık veya akrabalarının yanında barınmak zorunda kalıyorlardı. Ama kız yurdunun faaliyete girmesiyle kırsaldaki kızlarımız kimseye minnet etmeden gelip okullarını okuyacaklar.Her şeyi ile modern bir tesiste eğitim öğretimlerini görecekler. İlçemize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Kız yurdu finansmanın nereden geldiğini de anlatan Başkan Atilla, belediye olarak yaptıkları fedakarlığı şöyle anlattı: "Normalde belediye sarayı yapacaktık. 5 trilyonluk bir hibe almıştık. Ancak kız öğrencilerin barınma sorunu dolayısıyla okuyamadıklarını ilçe milli eğitim müdürümüzden öğrendim. Bunun üzerine belediye sarayı yapmaktan vazgeçip öğrenci yurdu yapmaya karar verdik. Çünkü kız öğrencilerimizin eğitimi bizim için daha önemlidir."