İstihdam konusunda belediye olarak her türlü çalışmanın yanında yer aldığımızı vurgulamak isterim. Akçakale Süleyman şah çadır kentinde faaliyet gösteren özel bir tekstil firması kampın kapanmasıyla birlikte iş makinelerini Şanlıurfa’ya taşıyacağını söyledi; bizde firma yetkililerine gelin işlerinize ilçede devam edin, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız dedik. Sağ olsun firma yetkilileri bizleri kırmayıp Akçakale de iş yerlerini kurdular. Firma yetkililerinin kiraladıkları yerde yol sorunu vardı. Bizde belediye olarak  atölyenin yol surununu giderdik. İstihdam alanı oluşturacak her firmaya kapılarımız sonuna kadar açık. Yeter ki bir Akçakaleli kardeşim istihdam edilsin. İnşallah en yakın zamanda firmamız iş başı yapıp buradaki işsiz gençlerimize istihdam alanı oluşturacak. Tüm yatırımcıları Akçakale'mize bekliyoruz.

Şanlıurfa Terziler Odası Eski Başkanı İş Adamı Numan Tugbay; Bütün iş adamalarına sesleniyorum; burada bir potansiyel var büyük bir işsizlik var eleman bolluğu var gelin burada iş yeri kurun. Diyerek çağrıda bulundu.

Tugbay; İstihdama yönelik yapmış olduğum girişimden dolayı yolumuz yoktu; bu sebeple sayın belediye başkanımıza müracaat ettik. Belediye başkanımızda çok sevindi ve istihdama yönelik yaptığımız işten dolayı bizlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Öyle de oldu iş adamlarının yatırımları için Başkanımız her türlü desteği veriyor. Allah razı olsun kendilerinden; ben buradan bütün iş adamalarına sesleniyorum burada bir potansiyel var büyük bir işsizlik var eleman bolluğu var gelin burada işerinizi yapın. Ben tekrar belediye başkanımıza ve ekibine firmam adına teşekkür ederim dedi.