Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli Karaköprü’nün manevi sahibi Şazeli Ali Baba’nın kabrini ziyaret etti. Balıklıgöl platosunda bulunan Şazeli Ali Baba’nın kabri başında dua eden Başkan Baydilli, Karaköprü Belediyesi tarafından yarın düzenlenecek olan geleneksel Ali Baba hayratına tüm vatandaşları davet etti.

Kabir ziyaretinin ardından bir açıklama yapan Başkan Baydilli Şazeli Ali Dede’yi her zaman hatırlamaları gerektiğini dile getirirken, Ali Dede’nin huzurun, birliğin ve bereketin sembolü olduğunu kaydetti.

Yarın yapılacak olan Ali Baba ‘Dede’ Hayratı programına vatandaşları davet eden Başkan Baydilli, “Geleneksel olarak yaptığımız Ali Baba hayratımızı yarın belediyemiz bahçesinde gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 4 bin kişiye kuru fasulye, pilav ikramı yaparak Ali Dede’nin ruhuna mevlit okutacağız. Tüm vatandaşlarımızı yarınki programımıza davet ediyorum. Allah Ali Dede’ye rahmet eylesin” diye konuştu.

Karaköprü Belediyesi’nin yarın gerçekleştireceği Ali Baba ‘Dede’ Hayratı, Karaköprü Belediyesi bahçesinde yapılacak ve saat 10.30’da başlayacak.