Başkan Beyazgül, Öğretmenin eğiten, yetiştiren, terbiye eden, öğrencisinin içindeki cevheri sabırla işleyen ve açığa çıkaran kişi olduğunu vurguladı.

Hatay'da vefat eden asker Şanlıurfa'da toprağa verildi Hatay'da vefat eden asker Şanlıurfa'da toprağa verildi

Başkan Beyazgül mesajında “ Eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşı olan öğretmenlerimizin çocuklarımızın okuyup öğrenerek bu günlere gelmesinde büyük emekleri vardır. Günümüzde de çocuklarımız ve gençlerimiz, dünyanın en saygın mesleklerinden birini icra eden öğretmenlerimizin gölgesi altında, ülkemizin yarınlarına doğru emin adımlarla ilerliyorlar.

İstikbalimizin ışığı öğretmenlerimiz, hiç şüphesiz eğitim ve öğretim faaliyetlerinin en önemli mimarlarıdır. Fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz geleceğin bilim insanlarının, iş insanlarının, topluma faydalı, ülkesine bağlı bireylerin yetişmesine liderlik etmekte, öğrencilerin hayallerindeki mesleklere kavuşmalarına katkıda bulunmaktadırlar.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘Bayrağımın Olduğu Her Yer Benim Vatanımdır’ diyerek, memleketimizin en ücra köşelerinde dahi mesleğini büyük bir bağlılıkla sürdürürken şehit edilen tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Onlar, gönüllerimizin ebedi konuklarıdır.

Millet Mekteplerinin açılmasıyla birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan öğretmenlerimizin, tüm eğitim öğretim camiasının 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü gönülden tebrik ediyorum.” Sözlerine yer verdi.