ŞASEMKOM Dernek merkezinde düzenlenen geceye Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı İbrahim Halil Çelik, Eski Milletvekili Müfit Yetkin, ŞUTB Başkanı Mehmet Kaya ve ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş ve esnaf katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi: "Özde ve sözde dost doğru olabilmek gerekir. Esnafımıza bu olumlu düşüncesinden ve kadirşinas tavrından dolayı dernek başkanımız Faruk başkanın şahsına teşekkür ediyoruz. 13 ilçemiz için bu ilçelerin kalkınması noktasın Büyükşehir olarak efor sarf ediyoruz. Karacadağ'ın kuzeyindeki yerleşik biriminden Akçakale’nin güneyindeki Pekmezli yerleşik biriminden tutun Birecik mezrasına, en doğudaki Ceylanpınar Yeşilyurtta kadar bizden hizmet bekliyor. Biz bunların tamamından sorumluyuz. Bu sorumlulukla çalışıyoruz" dedi.

Gecede 16 Nisanda yapılacak olan halk oylamasını, yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini esnafa anlatan Başkan Çiftçi: "Hukukçu olarak biz 18 maddeyi iyi biliriz.  Ancak insanlar artık  buna da  bakmıyor.   İnsanlarımız istikrarlı bir hükümet istiyorum. 5 yılda bir seçim istiyorum. Artık kısa dönemlik  hükümetler istemiyorum. Esnaf olarak önüme bakmak istiyorum.  Belediye başkanım 3 yılda 6 seçimle karşılaşmasın. 5 yılda bir seçimini yapsın. Bu 5 yıl içerisinde hizmet etsin diyor. Milletin Ankara'ya taşıdığı sivil iradenin iş yapmasını istiyor. Gerek milletvekili olarak, gerek cumhurbaşkanı olarak ve gerekse diğer temsil noktasındaki tüm temsilcileri görevini yapmasını istiyor. 94. Yıldır mevcut olan sistem bize şunu gösterdi. Güçlü hükümetler döneminde ülke atağa geçti. Diğer hükümetler döneminde bir ileri iki geri yaptı. Enerjisini sürekli boşa sarf etti.  Koalisyon hükümetleri hiçbir zaman bu topluma bu ülkeye bir fayda getirmedi. Güçlü hükümetler çıktığı zamanlarda   gerek dışarıda gerekse içerde vesayet zihniyetinde olan insanlar  güçlü hükümetlere müdahale etti. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle her şey net belirlenecek. Ülke olarak bunlardan kurtulacağız. Ülke olarak önümüze bakacağız" dedi.

Eski Şanlıurfa Belediye Başkanı İbrahim Halil Çelik ve Eski Milletvekili Müfit Yetkin birer konuşma yaparak referandumun önemini esnafa anlattılar.

ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş ise, Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleriyle yapılan çalışmalarda esnafa kolaylık sağladığını belirterek Başkan Çiftçi ve daire başkanlarına teşekkür etti.

ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş, Büyükşehir Belediye Başkanlarına ve Daire Başkanlarına esnafa yaptıkları hizmetten dolayı plaket verdi.