Haliliye Belediyesi tarafından Hazreti İbrahim Peygamber (Sanayi) Camii’nde düzenlenen tirit ziyafeti, sabah namazının ardından başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen tirit etkinliğine; Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcısı Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, belediye meclis üyeleri, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu ve vatandaşlar katıldı. Uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara tirit ikram eden Başkan Demirkol, masaları da dolaşarak vatandaşların Kutlu Doğum Haftasını kutladı.

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı ziyafeti, geleneksel hale getirdiklerini ve tirit ziyafetinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini vurgulayan Başkan Demirkol, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla halkımıza Sanayi Camiinde tirit ikramımız oldu. Daha önceki programlarımızın sonuncu olarak bu etkinliğimizi devam ettirdik. Örnek insan, Hazreti Muhammed’in (S.A.S) hayatını ve bu bağlamda ‘güven ve eminlik’ hususu arz edildi. Halkımıza teşekkür ediyorum. Haliliye Müftümüz Sayın İbrahim Halil Okulu’nun şahsında bütün diyanet personelimize teşekkür ediyorum. Bu tiridimiz geleneksel hale gelmiştir. İnşallah önümüzdeki senelerde de devam edecektir. Katılanlara afiyet olsun.”

İlçe Müftüsü Okulu ise, “Sabah namazının ardından halkımızla güzel bir programda bir araya geldik. Coşku ve güzellik var. İlçe müftüsü olarak bu ziyafeti hazırlayan değerli Haliliye Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.