375 bin 112 kişinin yaşadığı Haliliye İlçesinde, her vatandaşın istifade edeceği hizmetler yapan Başkan Demirkol, gönüllere dokunacak hizmetlerini her geçen gün arttırıyor. Başkan Demirkol, “benim bir belediyem var” anlayışıyla ilçede yeni doğan bebekten, gencine, yaşlısından, kadının,  her kesimin ihtiyaç duyacağı alanlarda hizmetler yapıyor. Dua alacak hizmetlere talip olduklarını ifade eden Başkan Fevzi Demirkol, “Belediyenin asli vazifelerinin yanında, halkımızın ihtiyaç duyacağı sosyal çalışmalarımızı da, kesintisiz devam ettiriyoruz” dedi.

EVDE BAKIM HİZMETİ, YAŞLILARIN YÜZLERİNİ GÜLDÜRÜYOR

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, 3 yıl önce başlattığı evde bakım hizmetini devam ettiriyor. Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan; yaşlı veya engelli vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları evin temizlik ihtiyaçlarını 12 kişilik ekiple devam ettiren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahiplerinin evlerini periyodik olarak ziyaret ederek, çalışmalarını yürütüyor. Ekip, belirlenen ihtiyaçlar kapsamında ihtiyaç sahibine; saç-sakal kesimi, el-ayak tırnak kesimi, ev temizliği hizmeti veriyor, camlar siliniyor, ihtiyaç halinde bulaşıkları yıkanıyor.

İBADETHANELERİN HALI İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR

İlçe genelindeki vatandaşların, daha temiz ortamlarda ibadet yapmalarını sağlamak amacıyla Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, merkez ve kırsal mahalle ayrımı yapmadan ihtiyaç duyulan ibadethanelere yeni halılar döşüyor. Bugüne kadar 103 bin 500 metrekare halı döşemesi yapan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, gelen taleplerle ilgili Tespit Komisyonunca inceleme yaptıktan sonra halıların döşemesini gerçekleştiriyor.

BEBEKLERİN İLK İHTİYACI HALİLİYE’DEN

Sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında hayata geçirilen ve kentte ilk olma özelliği taşıyan “Hoş Geldin Bebek” projesi, 4 yıldır aralıksız devam ettiriyor. Haliliye İlçesinde dünyaya gelen bebeklere, ailenin ihtiyaç duyacağı ilk ihtiyaçları projeyle karşılanıyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 bin bebek için hastane çıkış seti hediye eden Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Haliliye İlçesindeki hastanelerde dünyaya gelen bebeklerin ailelerine, doğum raporunun teslimiyle bir ay içerisinde hediyelerini taktim ediyor.

Dağıtılan hastane çıkış setinde; puset, ana çantası, biberon, emzik ve yeni doğan takımı yer alıyor.

YAŞLI KADINLARA SAĞLIK TURU

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahibi yaşlı ailelere yönelik 3 yılı aşkın süredir sürdürülen evde bakım hizmetinden yararlanan yaşlı kadınlar, günü birlik olarak Karaali Kaplıcalarına götürülüyor. Evlerinden minibüslerle alınan kadınlara, bakım hizmetinde görevli bayan personeller ve refakatçileri de eşlik ediyor.

SÜNNET ŞÖLENİ, İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN UMUDU OLDU

Temel belediyecilik çalışmalarının yanında, sosyal belediyecilik hizmetleriyle de Haliliye halkının gönüllerine dokunan Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla başlatılan sünnet şöleninin bu yıl 5’incisi düzenlendi. “Kirvem Belediyem Olsun” sloganıyla yürütülen çalışmada, ilk olarak kayıtlar alındı ve kayıtlar doğrultusunda çocukların ihtiyaç duyacağı kıyafet ve ayakkabılar aileleri dağıtıldı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, doktor nezaretinde sünnet işlemi gerçekleştirilen çocukların aileleri, hizmetten memnuniyet duyuyor.

ÇÖLYAKLILARA, BAŞKAN DEMİRKOL’DAN YARDIM ELİ

Çölyak hastalarına ihtiyaç duydukları temel besin maddelerinin teminini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar, hastaların umudu oldu. Çölyak hastalarının tüketebileceği ve tamamı glütensiz undan yapılan besin maddeleri, gıda kolileri şeklinde düzenli olarak hastalara dağıtılıyor.

Dağıtılan gıda paketlerinde; 6 paket karışık kurabiye, 1 kilogram mısır unu, 2 paket karışık puding, 2 kilogram köftelik bulgur, 4 adet kek, 2 adet çikolata, 5 paket makarna, 1 adet kadayıf ile 12 adet ekmek yer alıyor.

AŞEVİ’NE 950 BİN EKMEK HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN

Haliliye Belediye Meclisinden alınan kararla Şanlıurfa Aşevi Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin son 2 yıldır ekmek ihtiyacı, Haliliye Belediyesi tarafından karşılanıyor. Toplamda 950 bin ekmek yardımında bulunulan Aşevi’nden yardım alan vatandaşlar, yapılan hayırlı hizmetlerden dolayı Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ediyor.

ENGELLİLERE, ENGELLERİ ORTADAN KALDIRAN BAŞKAN: FEVZİ DEMİRKOL

Engelsiz bir Haliliye için engelli bireylerin ihtiyaç duyacağı her türlü çalışmayı yapan Başkan Fevzi Demirkol, engellilerin önündeki her türlü engeli kaldırıyor. Engelli vatandaşların, sosyal hayata kazanılmasını sağlamak ve ailelerin ihtiyaç duyacağı ihtiyaçların giderilmesini amaçlayan Başkan Demirkol, bu kapsamda çeşitli çalışmalar yapıyor.

Bedensel engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye desteğinde bulunan Başkan Demirkol, ilçe genelindeki bazı parklarda akülü engelli araç şarj dolum istasyonları hizmete sundu. Başkan Demirkol, engelli bireylerin sosyal hayata kazanılmalarını sağlamak amacıyla da, “Sosyal Gelişim, Deniz Kampı Kültür Gezisi” kapsamında engelli bireyleri, aileleriyle birlikte Mersin ve Antalya’da kampa gönderiyor.