Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve hayırsever Ali Kaysı, yeni açılan Eyyübiye Devlet Hastanesi civarı Akçakale yol üzerinde vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak camii için protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile yer tahsisi Eyyübiye Belediyesi tarafından yapılan camiinin kısa sürede inşaatına başlanacağı belirtildi. Vatandaşlardan gelen taleplere duyarsız kalmayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, taleplerin yerine getirilmesi adına çalışmalarını sürdürüyor.  Yeni açılan Eyyübiye Devlet Hastanesinde refakatçi misafirhanesi için çalışmalara başlayan Eyyübiye Belediyesi, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından misafirhane için tahsis edilen alanın bir kısmını, vatandaşların ihtiyacını karşılamak adına ibadethane alanı olarak tahsis etti. Eyyübiye Belediyesi tarafından Eyyübiye Devlet Hastanesinde yaptırılacak olan refakatçi misafirhanesinin bitişiğinde inşa edilecek olan camii için, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci hayırsever Ali Kaysı ile protokol imzaladı. Yenice Mahallesi 849. Parselde bulunan ve Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Eyyübiye Belediyesine tahsis edilen arazi üzerinde hayırsever Ali Kaysı tarafından yaptırılacak olan camii için yetki, görev ve sorumluluklara ilişkin protokol imzalandı. Yenice mahallesi 849. Parselde bulunan arazi üzerinde yaptırılacak ibadet yerinin oturum alanı 800 metre kare olacak. Bölgenin büyük bir ihtiyacını da karşılayacak olan camii çift minareli ve dış kaplaması Urfa taşından olacak şekilde dizayn edilecek. Camiinin lojman, kuran kursu, şadırvan vb. müştemilatları da Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından tahsis edilecek alanda yaptırılacak. “Hacı Hamdi Kaysı” adını taşıyacak cami için düzenlenen protokolde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, caminin bölgenin büyük bir ihtiyacını karşılayacağını belirtti.

Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi;” Bugün önemli bir protokole Kaysı ailesi ile birlikte imza attık.  Sizlerin de bildiği gibi Eyyübiye Hastanemiz hizmete girdi.  Hastanemizin etrafında da Camiiye ihtiyaç vardı. Bizler Milli Emlak Müdürlüğü’nde 5 bin metre karelik bir yer aldık. Eyyübiye Belediyesi olarak bunun 4 bin metre karelik yerinde refakatçı misafirhanesi yapıyoruz. Hemen bitişiğinde de Hacı Hamdi Kaysı Camiisi içinde protokol imzaladık ve bu Camii 1.500 Kişilik olacak. Şanlıurfa mimarisine uygun bir Camii ve şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz. Hayırseverlerimizden de Allah razı olsun diyoruz. İnşallah 1 yıl içerisinde de bu Camii faaliyete girmiş olacak. Dolayısıyla o bölgede ibadethane ihtiyacı da giderilmiş olacaktır. “

Hayırsever Ali Kaysı ise, ‘’Allah millete hayırlı ve uğurlu etsin. İslam âlemine mübarek etsin. İnşallah 1 yıl içerisinde de Camimiz biter. Şimdiden Allah namazlarını kabul etsin.” Dedi.