Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, yapılan tüm uyarılara rağmen Viranşehir’de vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermemesinden dolayı pozitif vaka sayısında ciddi artış meydana geldiğini bildirdi.

Covid-19 ile ilgili alınan tüm önlemlere rağmen vaka artışlarının sebeplerini açıklayan Ekinci ‘’ İlçemizde görülen pozitif vakaların çok büyük bir kısmı düğün, nişan, taziye, asker uğurlamaları, toplu yemek, eş dost ve akraba ziyaretleri ile maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmamasından kaynaklanmaktadır’’ dedi.

Covid 19 ile ilgili mücadelede elde edilen kazanımları kaybetmemek için dost ve akraba ziyaretlerine ara verilmesi gerektiğini de bildiren Ekinci ‘’

Yeni acıların yaşanmaması için taziyelerimizi kesinlikle yapmayalım, düğünlerin de acıya dönüşmemesi için Valiliğimiz tarafından alınan kararlara harfiyen uyulmasına özen gösterelim.

Pozitif vaka sayılarının her gün yükselişe geçtiği ilçemizde sağlık kurumlarımız ve çalışanlarımızın fedakarlıklarını heba etmemek, şehrin için, kendin ve sevdiklerinin sağlığı için maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına azami derecede önem vermeli ve kurallara titizlikle uymalıyız. Artık maskenizi gözlüğünüz, cüzdanınız, mendiliniz hatta bir giyim eşyanız gibi görüp benimsemeniz gerekiyor.

Maskenizi lütfen toplu ortamlara, umuma açık yerlere giriş pasaportu olarak görün, kullanacağınız maske hem sizin hem de çevrenizin sağlığını koruyan elimizdeki vazgeçilmez en önemli unsurdur.

Bugünlere kadar sabırla ve dikkatle Covid-19 virüsüne karşı koyduk. Lütfen sabırla kazandığımızı heba etmeyelim.

Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına daha fazla hassasiyet göstermenizi rica ediyor, hepinize sağlıklı günler diliyorum.

Unutmayalım ki, Koronavirüs alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir!’’ dedi.