Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler; Her yıl 10 Ocak’ta yöneticiler, siyasiler, STK’lar medyanın önemine vurgu yaparak açıklamada bulunuyorlar. Özellikle yasal düzenleme yapmaya imkan ve gücü bulunan siyasilerin sorunları bildikleri halde hiçbir açıklamalarında medyanın sorunlarının çözümü ile ilgili açıklamalarını  görmemiz mümkün değil, 5187 Sayılı Basın Kanunu günümüz şartlarına göre uyarlanmadığından gelişen teknoloji ile oluşan internet yayımcılığı yasal düzenleme olmadan faaliyetlerini sürdürmektedir. Gerek yayın yapan internet haber sitelerinin, gerekse bu haber sitelerinde çalışanların sayısının hızla artmasına karşın, yasal eksiklikler nedeniyle internet gazetecilerinin güvencesiz bir şekilde çalıştıklarını belirten  Güler ;  Basında oluşan bu kaotik ortamın  giderilmesi için hükümetin bir an evvel internet yayıncılığı Kanununu çıkarmalıdır. Her ne kadar  basın meslek örgütleri bu konuda girişimde bulunuyor  ise de bu güne kadar  her hangi bir gelişme bulunmamaktadır.

Medya’nın sorunlarının çözümü demeçlerle olmuyor. 5187 Sayılı Kanunda veya ayrı olarak çıkarılacak internet medyası kanunu ile medyaya saygınlık getirilecektir.

Sosyal medyada koronavirüs ile ilgili asılsız bir çok görsel ve ses kaydının hızla yayıldığı dönemde yazılı, görsel ve işitsel medya olmak üzere kitle iletişim araçlarının kamuoyunu doğru bilgilendirme konusundaki sorumlulukları da arttı. Bu sebeple pandemi sürecince salgına karşı alınan önlemler, maske kullanılmasının gerekliliği, hastalığın tedavisine yönelik aşı-ilaç çalışmaları, risk grupları başta olmak üzere halkın doğru bilgilendirilmesinde etkili oldu.

Milletimizin ve Ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygılı bir şekilde halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, gece ve gündüz her türlü ortamda çalışan ve demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan  basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar  diliyor, son dönemlerde covid 19 hastalığından vefat eden ve mesleğe emek veren ancak bugün hayatta olmayan meslektaşlarımıza da Allahtan rahmet diliyorum. dedi.