Şanlıurfa’nın 11 Nisan 1920’de işgalci güçlere karşı verdiği ve zafer elde ettiği kurtuluş savaşının 99. Yıl dönümünde AK Parti Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, kortej yürüyüşüne katıldı.

Resmi erkanın da katıldığı kortej yürüyüşünün ardından Haleplibahçe’de düzenlenen 11 Nisan konserine katılan Başkan Güven, bir mesajda yayınladı.

Mesajında Şanlıurfalıların 11 Nisan’da bayrağına, toprağına, namusuna sahip çıkarak bir kahramanlık destanı yazdığını belirten Güven ‘’Ülkemizin her karış toprağı kıymetlidir. 13 bin 500 yıldır birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yapan Urfa’mızın kadim tarihi, 11 Nisan 1920’de atalarımızın ve dedelerimizin destansı mücadelesi ve zaferi ile ‘’Şanlı’’ olmuştur. 11 Nisan 1920’de Şanlıurfa’mız inancın, kararlılığın, mücadelenin, kahramanlığın bir nevi simgesi olmuştur. Ecdadımızın bağımsızlık mücadelesini kazandığı bu şanlı günü her yıl olduğu gibi bu yılda kutluyor, zaferlerinde gölgeleniyor, saygı, minnet ve şükranla anıyoruz. 11 Nisan’da vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.