Türk İstiklal Mücadelesinin Büyük Önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ü ebediyete intikalinin 84. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. 

Başkan Özyavuz; 10 Kasım, bir ülkenin onur ve haysiyetini koruyarak, çağdaş ve örnek bir Cumhuriyet haline getirilebileceğini bütün dünyaya gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür.

Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renkleri ile kaynaştırarak inşa eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizi ortak bir ideal etrafında birleştirmeyi başararak aziz milletimize, Türkiye’nin bağımsızlığı ülküsünü hatırlatmıştır.

Başkan Özyavuz’un makam kapıları ilk günkü gibi sonuna kadar açık Başkan Özyavuz’un makam kapıları ilk günkü gibi sonuna kadar açık

Bizlerde emanet aldığımız Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda var gücümüzle çalışma azim ve kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Kahraman ecdadımız tarafından, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, büyük fedakârlıklar gösterilerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milli iradeyi esas alan, demokratik ve insan haklarına saygılı, bölgesinde ve dünyada söz sahibi, saygın bir ülke olarak emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vatan uğruna canlarını hiç düşünmeden veren kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, dava ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum” İfadelerini kullandı.