Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Atatürk'ün vefatının yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha O’nu özlem ve saygıyla anıyoruz. 

Mustafa Kemal Atatürk tarihin yetiştirdiği ender dehalardan biridir. O, askerlik, devlet adamlığı gibi sıfatları devrimci bir çizgide lider bir ruhla taşımıştır. 

O’nun çağdaşı olan pek çok liderin ismi yaşadıkları çağın sonrasında dünya ulusları tarafından anılmazken, o ölümünden üç çeyrek asır geçmesine rağmen Türk ulusunun yanı sıra dünya ulusları tarafından da saygı ve takdir ile anılmaktadır. 

Mustafa Kemal Atatürk bir yönetici ya da bir asker olmanın ötesinde bir liderdir. Lider olmak şüphesiz ki; üstün bir muhakeme yeteneği, azimli bir çalışma, geniş bir bakış açısı, sürekli kendini geliştirme ve ileriyi görme gibi vasıflar gerektirir. Bu vasıfların hepsine sahip olan Mustafa Kemal’in bunların yanı sıra sağlam bir karakter, insan ve vatan sevgisiyle dolu yüreği O’nu dünya tarihine adını yazdıran birçok liderden farklı kılmaktadır.

Böyle bir lidere sahip olmanın, O’nun kurduğu cumhuriyette yaşamanın haklı gururunu yaşayan Türk ulusunun her 10 Kasım’da Atası’na olan özlemi kat be kat artmaktadır.

İşte bizler Türk ulusunun fertleri olarak Atamızdan aldığımız gurur ve O’na duyduğumuz özlemle bir 10 Kasım daha geçiriyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasına duyduğumuz saygıyla bir kez daha O’nun izinde yürüyeceğimize, devrimlerinin bekçisi olacağına söz veriyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80'inci Yıldönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi