Başkan Baydilli, İslam’ın ilk emri olan oku emrine uyarak çokça okumak gerektiğini söyledi.

 

Eğitimle her zaman içi içe olan ve eğitime tam destek olan Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ilçedeki camilerde faaliyet gösteren yaz Kuran kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelmeye devam ediyor. Karşıyaka Mahallesindeki Hz. Ayşe Camiindeki kız ve erkek Kuran kurslarını ziyaret eden Başkan Baydilli, Kuran’ı Kerim eğitimi alan öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

 

Öğrencilere erken yaşta eğitimin öneminden, anne babaya karşı saygı ve sevginin değerinden bahseden Başkan Baydilli, Allah’ın ilk emrinin ‘oku’ olduğunu hatırlatarak özellikle gençlerin çokça okuyup anlaması gerektiğini dile getirdi.

 

Başkan Baydilli şunları söyledi: “Ziyaretlerimde Allah’ın kelamını öğrenen öğrencileri görünce çok mutlu oluyorum. İslam’ın ilk emri oku ise bizim de Müslüman olarak bolca okumamız ve okuduğumuzu anlayarak idrak etmemiz gerekiyor. Dinimizi en iyi şekilde okuyarak öğrenmemiz, bu minval üzere hayatımızı şekillendirmemiz gerekiyor. Yaz tatillerini değerlendirerek Kuran kurslarına gelen ve Kuran’ı Kerim öğrenen, İslam’ı öğrenen kız ve erkek çocuklarımızı tebrik ediyor, onları eğiten hocalarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyorum.”

 

Kuran Kursu öğrencileri ziyarette Başkan Baydilli’ye sema, ilahi ve şiir gösterisi yaparken, ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çekildiler.