Hilvan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne bırakılan çelenkle başlayan etkinlikler, ardından İlçe Kaymakamı Furkan Duman, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Jandarma Bölük Komutanı İsmail Tanrısever , AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir ve ilçe protokolünün katılımları ile Sucuhan Mahallesi'nde Şehit İsmail Alıcı İlk / Ortaokulu'nda öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve folklor gösterileri ile devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı programı kapsamında öğretmen ve öğrencileri kabul eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık,  koltuğunu Şehit Halit Şıltak İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Emine Tuğba Polat'a bıraktı. Görevi devralan küçük Emine, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nü arayarak, Hilvan Belediyesi'ne tahsisi yapılan Toprak Mahsulleri Ofisi arazisi üzerinde tam teşekküllü çocuk parkının yapılması için gerekli çalışmalara başlanmasını istedi.

23 Nisanın bütün çocukların bayramı olduğunu söyleyen Bayık' Genciyle yaşlısıyla büyük mücadeleler verilerek kazanılan milli mücadele ruhu her zaman devam edecektir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi imkanlarda yetişmeleri hepimizin ortak hedefidir. Şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor.Dünyadaki bütün ulusların çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum beni dinleyen herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum' açıklamasında bulundu.