Vatandaşların ulaşım konforunu arttırmak adına toplu taşıma filosunu her geçen gün zenginleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, işe aldığı 25 otobüs şoförü için sınav, mülakat ve kura çekimi yaptı.

Büyükşehir'de otobüs şoför alımı için İŞ-KUR vasıtayla 239 kişi başvuruda bulundu. 120 adayın başvurusu evrak eksikliğinden dolayı reddedildi. Başvuru için sınav ve direksiyon eğitimi yapılırken 119 kişi mülakata çağrıldı. Mülakata gelmeyen 14 adayın yanı sıra 2 elenen adayın ardından diğerleri kuraya katılmaya hak kazandı. Kendi elleri ile kuralarını çeken 25 şoför iki aylık deneme eğitimine başlamaya hak kazandı.

Kura çekimi sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk, BELSAN A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Başak, BELSAN A.Ş Genel Müdürü Levent Çelik eşlik etti.  

BAŞKAN BEYAZGÜL: HER GEÇEN GÜN TOPLU TAŞIMA FİLOSU GÜÇLENİYOR

Kura ile ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Beyazgül, "İŞ-KUR vasıtasıyla birlikte başvuran aday sayımız 239. 120 adayın başvurusu evrak eksikliğinden dolayı reddedildi. Mülakata çağrılan aday sayımız ise 119. Mülakata çağrıldığı halde katılmayan aday sayısı 14. Elenen sayısı ise 2. Geriye kalan adaylar kura çektiler. Kurası çekilen adaylar arasında bir sıralama yapıldı. ihtiyaç duyulan ilk 25 adayımızı göreve başlatıyoruz. Görevine başlayacak olan şoför kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun diliyorum. Yakında çok daha kapsamlı bir otobüs alımı yapacağız. O vakitte bu kardeşlerimizden göreve başlayacaklar olacak" dedi.

İşbaşı yapacak olan personellere önemli hatırlatmalarda bulunan Başkan Beyazgül, “Kura sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Şanlıurfa’mız için güzel hizmetler yaparsınız. Arkadaşlardan istirhamımız otobüslere binen her bir vatandaşımızı misafiri olarak görün. Onların içinde engelli, hasta, yaşlı ve çocuklar var bu yüzden onları güzel bir şekilde karşılamak ve onların gönüllerini hoş tutmanız lazım. Otobüslerimizi kendi malınız gibi korumanız esastır. Allah hayırlı uğurlu etsin” diye konuştu. 

Şeffaf Belediyecilik ilkesi ile adil bir şekilde kuraya katılan işçiler yapılan uygulamadan dolayı Başkan Beyazgül’e ve ekibine teşekkür ettiler.

BAŞKAN BEYAZGÜL MAKİNE İKMAL ATÖLYESİNDE İŞÇİLERLE BULUŞTU

Kura çekiminin ardından BELSAN Hizmet Sahasında Makine İkmal Atölyesini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, burada görev yapan işçilerle sohbet etti çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.