Bir süre önce Şanlıurfa DSİ 15. Bölge Müdürlüğü görevine atanan Mahmut Berber, araziden çıkmıyor. GAP Eylem Planı çerçevesinde yapımı devam eden sulama yatırımlarını denetleyen Berber, teknik heyeti ile birlikte sahada istişarelerde bulunuyor.

Yüzbinlerce dönüm araziyi kapsayan Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Tamlama projesi inşaat sahalarına giden Berber, burada incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa-Hilvan ilçesinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan 8 yerleşim biriminde toplam 58.000 kişinin 2050 yılına kadar olan günlük 15 bin metreküp kapasiteli içme suyu arıtma tesisine de giden Berber, buradaki inşaat çalışmalarını denetledi.

Mardin Depolaması İnşaat Sahası ve Şantiyesine de giden Berber, projenin tamamlanmasıyla 135 hm3 depolama kapasitesine sahip Mardin Depolaması İnşaatı ile Mardin iline ait yaklaşık 800.000 dekar arazinin Atatürk Barajından gelecek su ile sulanacağını söyledi.

Suruç ilçesi ve 32 yerleşim biriminin içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ve toplam 167 bin 800 kişinin 2050 yılına kadar günlük 80.000 m3 kapasiteli içme suyu arıtma tesisi şantiyesinde de incelemelerde bulunan Berber, çalışmaların tam hız sürdüğünü söyledi.