Başkan Beyazgül mesajında medyanın her alanında halkı bilinçlendirmek, halkla yöneticiler arasında köprü görevini üstlenerek görevlerini her şartta yürüten basın emekçilerinin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül mesajının devamında şunları kaydetti: 
 
‘’Gazetecilik, halkın gözü ve kulağı olan ve bu haliyle kamuoyu bilincini artıran önemli bir meslektir. 

İletişim ve etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, kamuoyuna doğru haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyona sahiptir. 

Başta internet ve sosyal medya olmak üzere bilgiye ve habere erişimin çeşitlendiği ve kolaylaştığı günümüz dünyasında, halkı doğru ve tarafsız haberle hızlı bir şekilde buluşturan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi daha da artmaktadır.

Dünya’nın birçok yerinde meydana gelen olaylardan, tarımdan, siyasetten, spordan ekonomiden, doğal afetlerden ve savaşlardan haberdar olmamızı sağlayan gazeteciler, muhabirler hatta ilgili yayın organının her ferdi kamuoyunu aydınlatma haberdar etme ve bilgilendirme amacıyla her gün onlarca tehlikeyi göze alarak haber peşinde koşmaktadırlar. 

Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin mesai kavramı gözetmeksizin, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Gazeteciler, haber niteliği taşıyan olayların peşinde koşarken sadece kamuoyunun bilgi alma hakkını temin etmezler. Gazeteciler aynı zamanda demokrasinin gelişimini, olgunlaşmasını, toplumsal bir denetim mekanizmasının oluşmasını da sağlarlar.

Medyamız, 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleşen darbe girişiminde sokaklara dökülen halkla birlikte hareket etmiştir. Bu erdemli duruş, diğer bireysel ve kitle iletişim araçlarıyla birlikte güç kazanmış ve darbe girişiminin akamete uğratılmasına büyük katkı sağlamıştır.
Bunun yanı sıra bu mesleği yapan gazeteci kardeşlerimiz, düşünceleri ve yorumları ile demokrasinin güçlenmesine katkı sunmakta, Kamu adına hareket ederek, doğru ve objektif haberlerle kamuoyunu bilgilendirerek  şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna önemli katkılarda bulunarak ve yapılan çalışmaları gündeme taşıyarak biz idarecilerin çalışmalarına da yardımcı olmaktadırlar.

Kalemini her zaman doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar.

Bu anlamda, ilimizde görev yapan basın mensuplarımızın üzerlerine düşen görevi ziyadesiyle yaptığına yürekten inanıyorum.

Ve inanıyorum ki, basın kuruluşları ve basın çalışanları, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, hızlı ve objektif habercilik anlayışı ile kamu vicdanının sesi olmaya devam edeceklerdir. 

Bu anlamda şehrimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel basınımızın temsilcileri başta olmak üzere tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum.