CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül arasındaki Şanlıurfaspor polemiği sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Tanal’ın Beyazgül’e ‘’Utanmaz, Arlanmaz’’ şeklindeki yakışıksız ifadeleri tepki çekti.

Polemik nasıl başladı ?

CHP’li Mahmut Tanal birkaç gün önce Şanlıurfaspor ile ilgili açıklama yaptı. Tanal açıklamasında ‘’AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gerekli desteği verseydi (Şanlıurfaspor’a), kurum ve kişileri harekete geçirseydi, Şanlıurfaspor bugün bu çöküşte olmazdı. Urfa halkı bunu unutmayacak’’ dedi.

‘’Urfaspor için elin cebine gitmiyor’’

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise bunun üzerine sosyal medya hesabından verdiği cevapta  ‘’İstanbuldaki zât, otur oturduğun yerde. Şanlıurfa’nın tüm siyasi partilerden vekilleri mevcut, muhalefeti ve iktidarı iyi bilirler. Şanlıurfaspor için elin cebine gitmiyor, ancak lafa gelince maşallah’’ ifadelerini kullandı.

CHP’li Tanal ise bu ifadelerin üzerine Beyazgül’e verdiği cevapta hakaret ifadelerini kullandı.

Tanal’dan tepki çeken ifadeler.

Tanal ‘’Utanmaz, arlanmaz Zeynel Abidin Beyazgül. Şanlıurfaspor’u uçuruma yuvarladınız. Çok uğraştık, araştırdık, çözüm aradık. Yetkililerin, kurumların, herkesin dediği; Şanlıurfaspor’un kurtulmasında kilit Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’dir. Ama vaadine rağmen kılını kıpırdatmadın’’ Şeklinde yanıt verdi.

‘’Şanlıurfa halkına hakaret etmiştir’’

Beyazgül ise bu sözlerin üzerine sosyal medya hesabından verdiği cevapta ‘’Senin gibi siyasi edepten yoksun kimselerin peygamberler ve evliyalar şehri insanına hakaret etme hakkı yoktur. Ey ötelerdeki Şanlıurfa’yı ve halkını tanımayan insan, bu şehri sevginin nişanesi olarak Şanlıurfaspor için elin cebine gitsin. Ben halkıma hizmet ediyorum ve Allah nasip ettikçe hizmet etmeye de devam edeceğim. Gayretim ve çabam halkım içindir. Şanlıurfa’nın yükselişine hiç kimse mani olamayacaktır. Siyasi terbiye ve nezaketten yoksun Mahmut Tanal, ben Şanlıurfa halkının seçtiği bir belediye başkanıyım. Dolayısıyla yaptığın hakaretler sadece şahsıma değil, tüm Şanlıurfa halkınadır. Şahsım ve hemşehrilerim adına yazdıklarını sana iade ediyorum’’ dedi.

Özşavlı: Haddini bil Tanal.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Özşavlı’da Tanal’a tepki gösterdi. Milletvekili Özşavlı Tanal’a ‘’Çek artık kirli pençelerini şehrimin üstünden. Şanlıurfalılar senin gibi provokatörlerin algı operasyonlarına kanmayacak kadar feraset sahibidir’’ dedi. 

‘’Bak sonuçlara AK Parti CHP’yi kaça katlamış’’

Milletvekili Özşavlı, Tanal’a seçim sonuçlarına bakma çağrısında da bulundu. Özşavlı ‘’2002'den günümüze Yerel ve Genel seçim....Sonuçlarına bak bakalım. Ak Parti, CHP'yi kaça katlamış!! Ak Parti'nin son 18 yılda Şanlıurfa'ya yaptığı yatırım Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan yatırımın misliyle fazlasıdır! Urfalılar Urfa'da Ak Part'yi yaptığı hizmetlerle anarlar, CHP'yi ise bir tek istiklal. Mahkemelerinde yok yere idam edilen Urfalı şeyhleri ve dervişleri yad ederken, 1927-1932 yılları arasında Urfa'dan İç Anadolu'ya sürgün edilen Kürt aileleri konuşurken hatırlarlar! Suç dosyanız çok kabarık yazdırma şimdi hepsini buraya" dedi.

Akay: Aynen size iade ediyoruz.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay ise yaptığı açıklama da ‘’Başkanımıza sarf ettiğiniz kelimeleri aynen size iade ediyoruz’’ dedi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda üç konuya dikkat çeken Akay ‘’CHP İstanbul’u İzmir gibi yöneteceğiz’’ demişti. Gerçekten de İzmir gibi yönetiyorlar. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl içinde İstanbulluları tekrar meşhur CHP’nin icraatları ile tanıştırması, İstanbul’a tankerle su taşıması alkışlar CHP’ye. Alkışlar bunları dile getiren Mahmut Tanal’a. Son olarak, Sayın Tanal gönül belediyeciliğinin Şanlıurfa’da yaptığı sayısız hizmet var. Kırsalda alt/üst yapı yenileme çalışmaları devam ediyor. Bizler, yapıcı eleştiriye açığız. Lakin hakareti asla kabül etmeyiz. Başkanımıza sarf ettiğiniz kelimeleri aynen size iade ediyoruz’’ dedi. 

Ekinci: Kabül edilemez!

Eyyübiye kurucu belediye başkanı Mehmet Ekinci'de Tanal'a tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Eski Başkan Ekinci konuyla ilgili ''Edep ve nezaketten yoksun birisinin milletvekilliği yapıyor olması temsil ettiği siyasi partinin ayıbıdır. Bir ilin Büyükşehir Belediye başkanına hakaret ifadeleri kabül edilemez. Hakaretvari ifadeleri kendisine iade azami nezaket göstergesidir, hak etmediği halde'' dedi.

Başkan Yıldız: Tanal'ı kınıyorum.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız'da Tanal'a tepki gösterdi. Tanal'ı kınayan Yıldız ''Kadim şehir Şanlıurfa'mızın Büyükşehir Belediye Başkanına, iki milyon insanın belediye başkanına seviye dışı ve siyasi ahlaka uymayan bir dille saldıran, birleştiricilik yerine hakaret ile tavır takınan Mahmut Tanal'ı kınıyorum. Gün olur LGBTİ dernekleriylesiniz, gün olur PKK yandaşalarıylasınız, gün olua FETÖ ve türevleri için gözyaşı dökersiniz, gün olur askerlerimize karşı teröristlere kalkansınız, milletiyle kavgalı, hizmete düşman Tanal. Urfa'dan özür dile derhal'' dedi.

Polat: Hakaret ve kötü üslupla bir yere varılmaz.

AK Parti MKYK üyesi Vildan Polat'tan da Başkan Beyazgül'e destek geldi. Vildan Polat konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında ''Saygı, düzenin ve hoşgörünün anahtarıdır. Saygıda kusur etmemek, kişinin kendine verdiği değerin ölçüsüdür. Sn. Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa halkının hür iradesiyle seçilmiştir. Siyasette elbette görüş ayrılığı ve tartışmalar yaşanabilir ama hakaret ve kötü üslupla hiçbir yere varılamaz'' dedi.

Aydınlık: Üslup yakışmadı

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık'tan da konuyla ilgili açıklama geldi. CHP'li Aydınlık ''Mahmut Tanal 83 milyon vatandaşımızın seçilmiş 600 vekilinden bir tanesidir. sayın Zeynel Abidin Beyazgül ise Şanlıurfa'mızın seçilmiş belediye başkanıdır. Yaşanan bu tartışma ne yazık ki hiç hoş olmamış, sosyal medya aracılığı ile kullanılan bu üslup kimseye yakışmamıştır.'' dedi.

Öte yandan sosyal medyada yüzlerce vatandaşta Beyazgül'e destek mesajları attı. Tanal'a ise muhalif kesimden vatandaşlar destek verdi.

SOSYAL MEDYA DA DİĞER TEPKİLER...