Şanlıurfa’da büyükşehir belediyesinin koronavirüse karşı aldığı tedbirler ve sosyal yardımlar sürüyor.

Şanlıurfa’da yaşlı destek programı kapsamında evde bakım gören 65 yaş üstü vatandaşlara yatak desteğinde bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar 70 adet ortopedik medikal yatak dağıtımı gerçekleştirildiği bildirildi.

Uzman sağlık çalışanları ile önceden belirlenen adreslere giden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gerekli olan tüm sağlık desteklerini yaşlı vatandaşların adreslerinde gerçekleştiriyor. Büyükşehir ekipleri, gerekli olan medikal malzemelerin temini noktasında çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ederken, maddi olanakları kısıtlı ailelere yönelik de yardım çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfalı yaşlılar kendilerine yönelik yaklaşımından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e ve ekibine teşekkür etti.

Öte yandan Şanlıurfa’da koronavirüse karşı alınan erken tedbirler, kentte koronavirüs vaka sayısının artmamasını sağladı. Türkiye’nin en az vaka görülen şehirleri arasında yer alan Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül yaptıkları güncel çalışmaları MEDYAURFA.COM'a anlattı. Türkiye’de Şanlıurfa’nın koronavirüs salgınına karşı dezenfekteye başladığı ilk illerden birisi olduğunu belirten Beyazgül ‘’Salgın Çin’de başladığında, dünyaya yayılabileceğini gördük. Tüm önlemlerimizi aldık. Gerekli olan tüm hijyen çalışmalarımızı gerçekleştirdik. İlk maske üretimi yapan illerden birisiyiz. Günde 60 bin maske üretiyoruz. İlçe ve merkezde dağıtımını sürdürüyoruz. Gıda yardımlarımız 60 binde. Bu rakam daha da artacak. Yine Türkiye’de yardımları koli yapıp dağıtan ilk belediye biziz. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine yemek servisi yapılıyor. Vatandaşlarımızdan sosyal mesafe kuralına uymasını, titizlikle tedbirlere uymalarını rica ediyoruz’’ dedi.