Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl kiralama bedeli karşılığında satın aldıkları 226 araçtan 155’ini sıfır kilometre 2021 model yeni araçlarla değiştirerek hem araçların piyasa ömrünü uzattı hem de bakım onarım ve diğer masraflarından tasarruf etmiş oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yenilikçi yaklaşımlarıyla teknolojik ve tasarruf tedbirleri kapsamında Şanlıurfa’ya kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Ocak ayında alınan 226 araç içerisinden 155’i revize edilerek yerine sıfır araçlar BELSAN AŞ.’ye kazandırıldı.

Araç filosu tanıtım programında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül: ‘’Hem sıfır araçları aldık hem ikinci el araçlarımızı verdik üstüne de bir miktar üst para aldık Şanlıurfa'mız için hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Filo indiriminden faydalanılarak böyle bir değişimin yapıldığının altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, konuşmasına şöyle devam etti.

"Yine burada emeği geçen ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzel bir pazarlık yaptılar şunu da ifade edebilirim ki bu iş bir ticaret, her iki taraf da bu durumdan memnun. Bu durumdan kazançlı çıkan Şanlıurfa oldu. Hem ikinci el araçlarımızı değiştirdik yenilerini aldık hem de üstüne para aldık.’’

Otomotiv Firması Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Odabaşı ise yaptığı konuşmada yapılan anlaşmanın Şanlıurfa’ya hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek Büyükşehir Belediye başkanımızı tebrik ediyorum yeni araçların Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ İfadelerini kullandı.

BELSAN AŞ Garajında düzenlenen teslim törenine Başkan Beyazgül'ün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ferit Dağdeviren, BELSAN A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Başak, BELSAN A.Ş Genel Müdürü Levend Çelik ve teknik heyet katıldı.

BELSAN AŞ.’ye katılan 155 araçlık yeni filo ile eski araçların bir yıllık bakım onarım, kilometre ömrü, lastik bakımları, yüksek hasarlı araçların onarımı gibi harcama kalemlerinden de tasarruf edilmiş oldu. Ayrıca alınan sıfır araçlarla Şirkete katma değer sağlandı. Eskilerinin verilip yerine alınan yeni araçların da piyasa değerinin uzaması sağlanmış oldu.