Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyet Tesislerinde düzenlediği basın toplantısı ile 11 Nisan Kurtuluş Bayramı etkinlik programını açıkladı.

Konuşmasında Şanlıurfa’da yaşayan tüm vatandaşları etkinlik programına davet eden Beyazgül ‘’Vatan uğrunda mücadele eden, canlarını veren ve gazi olan tüm vatandaşlarımızı, aşiret mensuplarımızı minnet ve saygıyla anıyoruz’’ dedi.

11 Nisan 1920 tarihinde Şanlıurfalıların yazdığı kahramanlık destanıyla ilgili önemli mesajlar veren Beyazgül ‘’Binlerce kilometre öteden gelip memleketimizi işgal etmek istediler. Bugün bu insanlar hain emellerinden vazgeçmişler midir ? sorgulanması gereken husus budur’’ dedi.

''Kahraman Urfalılar büyük bir zafer elde etti''

11 Nisan 1920’de Milli Birlik ve Beraberlik içerisinde azınlıkta olan yerel bir gücün emperyalist güçlere karşı mücadelesini ve kazandığı zaferi genç nesillere aktarmanın da önem arz ettiğini vurgulayan Beyazgül ‘’Kıt imkanlarla, silah, cephane, gıda olmaksızın verilen mücadeleyi, şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Şanlıurfa dışarıdan hiçbir yardım almadan, cesareti, gayreti ve vatan aşkı ile 11 Nisan 1920’de mücadele etmiş, büyük bir zafer elde etmiştir. İnşallah kurtuluşumuzun 99. Yıl dönümünü tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimizle birlikte düzenleyeceğimiz çeşitli etkinlerle kutlayacağız’’ dedi.

‘’Yeni bir başlangıç noktasındayız’’

Gündeme ilişkin açıklamalarda da bulunan Beyazgül, Şanlıurfa’da yeniden kalkınma, istihdam ve turizmde cazibe merkezi olabilmek için el birliği ile mücadele etmenin yeni bir başlangıcı noktasında olduklarını söyledi. Bugüne kadar Şanlıurfa’ya hizmet etmiş herkese teşekkür eden Beyazgül ‘’Şehrimizde emekleri olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kim bu memlekette taş üstüne taş koymuşsa onları minnetle yad ediyoruz. Kısa bir süre önce görevi devraldığım Nihat beyi de teşekkürle yad ediyoruz’’ dedi.

11 NİSAN ETKİNLİK PROGRAMI İÇİN TIKLAYIN