Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün, kentin en işlek noktalarını betondan kurtararak yeşil alana dönüştürme girişimi sürüyor.

Göreve başladıktan sonra yeşil bir Urfa’yı inşa edecekleri mesajını veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri sonucunda, eski ŞANMED hastanesinin ardından geçtiğimiz günlerde Kızılay binasının yıkımı gerçekleşmişti.

ANLAŞMAYA BÜYÜK ÖLÇÜDE VARILDI.

Bu yıkımın ardından aynı meydanda yer alan, yaya trafiğini olumsuz etkileyen ve bölgenin nefesini kesen ŞUTSO binasının yıkımı için yapılan görüşmelerde sona gelindiği öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi ve ŞUTSO’nun binanın yıkımı hususunda büyük ölçüde anlaşmaya vardığı öğrenildi.

BÜYÜKŞEHİR BİNASI TAŞINIYOR.

Başkan Beyazgül’ün geçtiğimiz aylarda duyurduğu Büyükşehir Belediye binasının yıkılması konusunda taşınma işlemi bu hafta başlayacağı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Novada Park AVM karşısındaki 600 araçlık otoparklı TOKİ İş Merkezine taşınacak olan Büyükşehir Belediyesi, bundan böyle tüm birimleriyle otopark sorunu olmayan modern TOKİ İş Merkezinde hizmet verecek.

Mevcut Büyükşehir binası ise taşınmanın ardından yıkılarak yeşil alana dönüştürülecek.

İKİ PASAJ İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR.

Öte yandan yine kentin en işlek noktalarında yer alan, araç ve yaya trafiğini olumsuz etkileyen Özdiker Halep ve Özdiker Kuyumcular çarşılarının yıkımı için temasların sürdüğü iddia edildi.

MEDYAURFA.COM