Konuyla ilgili yapılan açıklama da şu ifadelere yer verildi;

31 Mart 2019 Yerel Yönetimler Seçimi sürecinde ve özellikle de adaylar belli olduktan sonra alınan işçilerin ücretleri üzerinde olumsuz algı çabaları başlatılmıştır.  Bu süreçte ve özellikle yılların oluşturduğu ücret adaletsizliğini gidermek ve işçi kardeşlerimizin hukukunu korumak, adına yapılan bu düzenlemeyi; İşçi mağdur edilecekmiş gibi sunmak işçinin emeğine ve çalışma barışına ihanettir. Yeni kurulan Bel-Per şirketimize işçi arkadaşlarımızın devri 4857 sayılı iş kanunun 6. Maddesi kapsamında kazanılmış tüm hak ve ücretleri korunarak gerçekleştirilmiştir. Tamamen hukuki ve işçi temsilcisi sendika ile de mutabık kalınarak yapılan bu çalışmalarımızı özellikle sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden bazı mihraklar tarafından manipüle edilip bilgi kirliliği oluşturmaya çalışıldığı görülmüştür. 

Ayrıca 2019 yerel seçimlerinin hemen öncesinde hukuki temeller dayanak alınmadan işçi kardeşlerimize zam yapılması ve akabinde mevzuat çerçevesinde Sayıştay tarafından zammın iptali ve kamu zararına konu edilmesi de bize mal edilmeye çalışılmıştır. Bu durum önceki dönemde KHK’ya aykırı olarak alınan hatalı bir zam hesaplanmasının sonucu olduğunu hassasiyetle ifade etmek asli görevimizdir.

Sosyal medyada bazı sahte hesaplardan bu konunun çarpılması ve işçi arkadaşlarımızın zihnini karıştırma çabalarının yoğunlaşması nedeniyle bu açıklamanın yapılmasına zorunluluğu doğmuştur. İşçi kardeşlerimizin bu konu ile ilgili bir mağduriyeti söz konusu olmadığı gibi, kazanılmış hak ve alacakları yasalar kapsamında kesinlikle korunmaktadır. Kamuoyuna önemle duyurulur.