BAŞKAN BEYAZGÜL: 300 BİN FİDANI KENDİMİZ YETİŞTİRDİK

Park ve Bahçeler Daire Başkanı Fadıl Topdağ ile birlikte Gürcü Tepe Fidanlığına giderek buradaki çok çeşitli fidanları ve ağaçları inceledi. Daha önceden dikimi yapılan fidanları ve ağaç türlerini satın alma yoluyla dışarıdaki illerden temin ettiklerini belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geride bıraktıkları 1 yılı aşkın sürede Akçakale fidanlığındaki alanda kendi fidanlarını yetiştiren bir konuma geldiklerini aktardı.

Başkan Beyazgül "Büyükşehir Belediyemize ait fidanlıklarımızı gezdik. Burada yetiştirilen fidan çeşitlerimiz hakkında bilgi aldık. Bundan önceki yıllarda tamamen dışarıdan satın alırken bu yıl ilk defa 300 bin fidan yetiştirmişiz. Ama bu rakamı önümüzdeki yıllarda daha da artıracağımıza inanıyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda ihtiyacımız olan fidanın tamamını kendimiz yetiştiriyor olacağız. Belki de dışarıya kendi fidanlarımızı satacak duruma geleceğiz. Emeği geçen Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

BEYAZGÜL YAPIMI TAMAMLANAN GAP 4. ETABINI GEZDİ

Yapımında sona gelinen GAP 4. Etabını gezerek burada yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, etapta yer alan kafeteryaları en yakın zamanda hizmete açacaklarının müjdesini verdi.

Başkan Beyazgül, "Uzun süredir çalışmalarını yürüttüğümüz GAP 4 etabında sona geldik. Covid 19 salgını etkili olmasa belki burada hizmete açacağımız kafeteryaları daha erken hizmete sunacaktık. GAP 4. etabında 2 ayrı kafeterya mevcut. Bunları biz Beltur A.Ş bünyesinde en kısa zamanda halkıkızın hizmetine açacağız. Halkımız için hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN HOBİ BAHÇELERİNE YOĞUN TALEP

Güncü Tepe Fidanlığı ve GAP 4 incelemesinin ardından son olarak Hobi bahçelerinin yapılacağı alanı inceleyen Başkan Beyazgül,  İlk etapta 180 adet hobi bahçesi projelendirdiklerini belirterek halkın bu bahçelere yoğun talep gösterdiğini söyledi.

Vatandaşlardan gelen yoğun talebe cevap vereceklerinin müjdesini veren Beyazgül, "Hobi bahçesi yapacağımız alanı geziyoruz. Burada ağaçları görmektesiniz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu ağaçları koruyarak hobi bahçeleri yapacağız. İlk etapta sayımız 180 olacak. Ancak halkımızın yoğun talebini gördük. Aslında bizim kültürümüz hobi bahçesi kültüründen gelmektedir. Eskiden hayatlı evlerimiz, kırsal mekanlardaki evlerimizin önü zaten birer hobi bahçesi idi.  Talepler artıkça hobi bahçelerinin sayısı da artacaktır. Halkımızın endişesi olmasın. Daha büyük daha geniş bir alanda ikinci bir hobi bahçesi daha oluşturacağız" şeklinde konuştu.