Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının ilk personeli olan, 17 yıldan bu yana basın biriminde birçok önemli görevlerde bulunan Gazeteci Fatih Çiftçi, artık "Haber Merkezi Sorumlusu" olarak görevini yürütecek. 
2005-2014 yılları arasında "Basın Sorumlusu" ve "Başkan Fotoğrafçı" olarak görev yapan ardından 2014-2020 yılları arasında sahada birim sorumluğu görevlerinde bulunan, Harran Üniversitesi MYO Radyo-TV Yayımcılığından 2001 yılında mezun olan Gazeteci Çiftçi, yeni göreviyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin Haber Koordinatörlüğünü üstlenecek.   

FATİH ÇİFTÇİ KİMDİR?

1980 Yılında Şanlıurfa'da Doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. 1997-98 Yılında ÖSS sınavına hazırlık aşamasında Urfa'nın en köklü yerel gazetesi olan Urfa Hizmet Gazetesinde "Gazete Dağıtıcısı" olarak basın hayatına başladı. Dağıtıcılık yaparak dershaneye giden Çiftçi, o yıl Harran Üniversitesi MYO Radyo TV Yayımcılığı Bölümünü Kazandı ve 2001 Yılında bölümden başarıyla mezun oldu. Askerlik görevini yerine getiren Çiftçi Şanlıurfa'da yerel ve ulusal basında görev yaptı. Eylül 2005 yılında Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde işe başlayan Gazeteci Çiftçi, kurumda basın bürosunu kuran ilk personeldir. 10 yıl boyunca Belediyede "Basın Sorumlusu" olarak görev yapan Çiftçi, 2014 yılından bu yana bizzat sahada haber üretiyor.  Fatih Çiftçi, evli ve 3 kız babası.