Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün büyük önem verdiği, "Halkla Birlikte Yönetim İlkesi" çerçevesinde Yunus Emre Caddesi'nde yapılacak olan kaldırım ve parklanma düzenlemesinin nasıl olması gerektiği, anketle esnaf ve vatandaşlara soruldu.  Vatandaşlar bu uygulamadan çok memnun kalırken, anketi cevaplamanın yanında kendi fikirlerini yazdılar ve Başkan Beyazgül’e teşekkürlerini ilettiler.

ŞANLIURFA'YI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, yaptığı açıklamada; “Biz seçim çalışmalarımızda hep dile getirdiğimiz gibi “Şanlıurfa'yı Hep Birlikte Yöneteceğiz” dedik. Bu çerçevede Yunus Emre Caddesinde yapacağımız cadde uygulamasında kaldırım ve parklanma düzenlemesini esnafımıza ve vatandaşlarımıza anketle sorarak, istişaremizi yaptık, halkla birlikte yönetim ilkesi çerçevesinde ortak aklı kullanmayı hedefledik” dedi.

“GERİ DÖNÜŞÜMLER ÇOK OLUMLU”

O alan, belki de Haliliye'nin en işlek noktası ve bölgedeki hareketliliği artırmak adına yapacağımız yeni düzenlemenin hassasiyetinin de farkındayız diyen Başkan Beyazgül, “Yaptığımız anket çalışmasından geri dönüşümler de çok olumlu oldu. Şimdi anketleri doğru bir şekilde değerlendirip, demokrasiye uygun bir şekilde azınlığın da fikirlerini dikkate alarak, caddemizde yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Ben anketimize katılan  esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'yı birlikte yönetmeye devam edeceğiz” dedi.

İŞTE ESNAF VE BÖLGE SAKİNLERİ İLE YAPILAN ANKET;

Yunus Emre Caddesinde yapılan anket sonuçlarına göre %76 erkek %24 kadın bireylerle anket yapılmış olup, anketlerimizin %80’i dükkanlarla, %20 si evlerle yapılmıştır. Anket yapılan bölgede 5 ila 20 yıl arasında; kuyumcu, eczane, pastane, fırın, ocakbaşı, market, optik ve beyaz eşya gibi çeşitli sektörlerin faaliyet gösterdikleri tespit edilmiştir.

ANKET SONUÇLARINA GÖRE;

Bölgede yer alan bireyler ulaşımlarını %53’ü otomobil, %29’u toplu taşıma, %14’ü yaya, %4 ise motosiklet ile ulaşımını sağlamaktadır. Anket yapılan iş yeri ve ev halkı bireylerinin %100’ü caddede bir trafik sıkışıklığı ve yoğunluğu olduğunu düşünmektedir.

Trafik Sıkışıklığını Önlemek İçin Öneriniz Nedir? Sorusuna Verilen Cevaplar;

İnsanların %90’ı sorunun özellikle banka ve hastanelerin caddede bulunmasıyla ve park yerinin olmamasından kaynaklandığını belirterek bunlara göre önerilerde bulundu. Geniş kaldırımların biraz daha daraltılarak yolun genişletilmesi hastanenin yanında yer alan park alanının otoparka dönüştürülerek cadde üzerindeki parklanmanın azaltılması istendi. Trafik denetiminin daha iyi ve caydırıcı şekilde yapılarak caddedeki park sorunlarının giderilmesi ile cadde üzerinde dikey değil yatay parklanmanın yapılması istenirken ortada yer alan refüjün kaldırılması talep edildi. Durak yerlerinin tekrar düzenlenmesinin istendiği ankette ayrıca araç sürücülerinin daha çok bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.

“Emniyet Caddesinde Prestij Cadde Uygulamasında” yer alan Orta Refujun Kaldırılması Trafik Sıkışıklığını Önler Mi?  sorusuna esnafın %90’ı evet önler, %5’i kararsız kalmış ,%5’de yer alan ev anketleri ise hayır, çünkü yayalar için çok tehlikeli olduğu cevabını vermiştir. Yayalar ve özellikle çocuklar için karşıdan karşıya geçişlerde güvenli çözümler olursa projeye olumlu olarak destekleyeceklerini belirtmişlerdir.

Sizce caddenizde “Emniyet Caddesi gibi Prestij Cadde” Uygulaması Yapılmalı mı?

Anket sonuçlarına göre insanların %90’ı yapılması gerektiğini yönünde, %2si yapılmaması gerektiği yönünde cevaplar vermiştir. %8’i ise kararsız kalmıştır. Anket yapılan İnsanlara projemiz görseli gösterilmiş, anlatılmış ve soruları yanıtlanmıştır.

Projemizi nasıl buldunuz?

Sorusuna esnaf ve ev halkının %98’i beğenmiş, çalışmaları takdir etmiştir. %2’si kararsız kalmış veya beğenmediğini belirtmiştir.

Belediyemiz tarafından Trafik İşlevselliğini arttırmak amacıyla yapılan çalışmaya Destek Verir misiniz?  sorusuna;  %98 projeyi destekleyeceklerini, mevcut bulunan imkanlar içerisinde yapılabilecek en mantıklı adımın bu olduğunu, caddenin akıbeti açısından yapılabilecek en iyi çözümün olduğunu belirtmiştir. Bir çok kişi zaten bu projeyi önerdiği için desteğini de göstereceğini belirtmiştir.