5 ayrı birleşimde tamamlanan meclis toplantılarında belirlenen gündem maddeleri birer birer görüşülerek karara bağlandı.  

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan başkanlığında gerçekleştirilen meclis birleşim toplantılarında, 2021 mali yılı bütçe ve gelir tarifelerinin görüşülmesi, 2021 yılı performans programı, İl Sağlık Müdürlüğüne sağlık merkezi için yer tahsisi, satış için Belediye encümenine yetki verilmesi, kadro ihdas iptal ile kuruluş, görev ve çalışma esaslarına dair yönetmelik değişikliği karara bağlandı.

İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilen dosyaların yanı sıra çeşitli konularda ihtisas komisyon raporlarının görüşüldüğü meclisin son birleşimi bugün yapıldı.

KAYTAN: TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞINI KURUYORUZ

Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri olarak kent adına önemli kararlar aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, "Ekim ayı meclis toplantımızın bugün son gününü gerçekleştirdik. 5 gün boyunca çok önemli gündemlerimiz vardı.  Bunların her biri Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfalılara daha iyi hizmetin üretebilmesi için yürütmedeki arkadaşlarımızın elini güçlendirdik. Ekim ayında özellikle Kasım ayında şuanda da yapılacak olan bütçe görüşmelerine zemin oluşturmak üzere mali bütçe gelir ve tarifenin görüşülmesi ve 2021 yılı performans programını plan bütçe komisyonunda değerlendirmeyi aştık. İl Sağlık Müdürlüğünün talebi olan sağlık merkezi için yer tahsisi yapıldı, kadro, ihtisas ve ihdası gerçekleştirildi. Şanlıurfa’mız tarım şehri, hayvancılığın çok yoğun olduğu bir şehir. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin halkla iç içe ve değerlerine sahip çıkarak üretime ve eğitime katkı sunabilmek amacıyla Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığının kurulmasına karar verildi. 5 gün boyunca meclis çalışmalarına katkı sunan başta Kararlar ve Yazı İşleri Daire Başkanlığı personelimize ve bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Bayuk ise "Ekim ayı meclis toplantımızın bu son gününde özellikle komisyonlarda çalışıp emek veren arkadaşlarımıza ayrıca Kararlar ve Yazı İşleri Daire Başkanlığımıza ve tüm meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.