Ülkemizde ve Şanlıurfa genelinde görülmeye başlanan 'Covid 19' salgınıyla mücadele kapsamında 11 Mart'tan bu yana adeta seferberlik ilan eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde Vefa Sosyal Destek Grubu çatısı altında örnek bir çalışma sergiledi.

Alo 153, Beyaz Masa ve Watshap hattı ile diğer sosyal medyada vatandaşların çağrılarına yanıt veren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'da örnek bir çalışma performansı sergiledi.

Büyükşehir Belediyesinde kurulan sağlık komisyonunda alınan kararların uygulanmasında önemli rol üstlenen Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Çevre Koruma ve Kontrol, Zabıta Daire Başkanlığı ve Belediye İştirak Şirketleri BELSAN ve BELTUR bünyesinde yürütülen çalışmalarda korona virüs ile etkin mücadele edildi. 

Salgın sürecinin Şanlıurfa'da en az hasarla atlatılması için vatandaşlara sürekli evde kal çağrısında bulunan Büyükşehir Belediyesi, hiçbir vatandaşın mağdur olmaması adına yardım ve destek hizmetlerini de geniş bir yelpazede sürdürüldü.

Dezenfeksiyondan sosyal yardımlara, ulaşımdan alt ve üst yapıya kadar hayatı kolaylaştıracak pek çok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir, bu süreçte 1 milyon 250 bin ücretsiz maske dağıtımı yaptı. 7500 ev ve 2500 işyerini dezenfekte eden ekipler, kurulan araç istasyonlarında 48 bin aracın dezenfekte edilmesini sağladı. Büyükşehir ayrıca tüm ilçelerde yardıma muhtaç ihtiyaç sahiplerine 100 bin gıda kolisi ile 10 bin hijyen kiti ulaştırdı.

Öte yandan sokağa çıkma kısıtlamalarını fırsata çeviren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Dairesi ekipleri hem kent genelinde hem de kırsal yollarda yol ağını güçlendiren çalışmalara imza attı.