Bir süre önce gündeme gelen esnaf derneklerinin para karşılığında izin belgesi satıldığı iddialarına bir yenisi eklendi.

Son haftalardaki sokağa çıkma yasağında trafikte gözle görülür artış olurken, bunun nedenlerinden birinin sahte basın kartı bastırarak sokağa çıkanların olduğu iddia edildi.

Gazeteci Müslüm Çap konuyla ilgili yaptığı açıklama da ‘’ Sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde polis noktalarında dururken Basın mensubuyum demeye utanıyorum artık! Allah aşkına şu kaynananıza, bacanaginiza, kayniniza, dayınıza çıkarttığınız Basın kartlarını toplayın artık’’ dedi.

Gazeteci Nedim Atilla ise konuyla ilgili bir öneride bulundu. Atilla ‘’ Sokağa çıkma yasağı öncesinde medya kuruluşlarından o günlerde çalışacak muhabirlerin isimleri alınmalı ve izin belgesi verilmeli. Cebine sahte basın kartını koyan yasağı delip sokağa çıkıyor. Misafirliğe, ziyaretlere gidiyor. Acil düzenleme getirilmeli’’ dedi.

Gazeteci Ömer Dodanlı ise konuyla ilgili önerisinde ‘’Bu kısıtlama günlerinde Valilik basın mensuplarına özel kart verilebilirdi.Cumhurbaşkanı ziyaretlerinde verilen akredite kartları gibi. Maalesef geçenlerde torbacı tabir edilen uyuşturucu satıcılarının üzerinde bile basın kartı bulunmuştu’’ ifadelerini kullandı.