Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, eski dostu, usta gazeteci Şanlıurfalı hemşerisi Sedat Atilla’yı Bodrum’daki evinde konuk etti.

Oğlu İdo Tatlıses ve Urfalı iş adamı Necati Yavuz'un da hazır bulunduğu ziyarette, usta gazeteci Sedat Atilla, İbrahim Tatlıses ile samimi bir röpörtaj yaptı.

MEDYAURFA.COM’a açıklamalarda bulunan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses, eski Urfa’dan günümüz sanat dünyasına, kendi hayatından gündemdeki konulara kadar Sedat Atilla’nın sorularını yanıtladı.

‘’Ailemle vakit geçiriyorum’’

Röpörtaj da Muğla’nın Bodrum ilçesinde şu sıralarda ailesiyle vakit geçirdiğini söyleyen Tatlıses ‘’Bugüne kadar onlara vakit ayıramamıştım. Yeğenlerim, evlatlarım, kız kardeşlerim, torunlarım burada. Şimdi onlarla beraber günlerimiz geçiyor. Bana eşkili bamya ve su kabağı yaptılar bugün. Afiyetle yedik’’ dedi.

‘’Son nefesime kadar bitmez’’

Şanlıurfa’nın sıkça konuşulduğu röpörtaj da Tatlıses, memleketine olan sevgisinin son nefesine kadar bitmeyeceğini söyledi. Kalbinin Urfa diye attığının altını da çizen Tatlıses ‘’Orada doğdum, orada büyüdüm. Ekmeğimizi, aşımızı oradan kazandık. Oradan buralara geldik. Tepeden inmedik. Urfa’mızın değerlerinin kıymetini bilmesi, kaybetmemesi lazım’’ dedi.

‘’Urfa’ya gelinmeden hacı olunmazmış’’

Hafızasında canlanan eski Urfa’yı da Sedat Atilla’ya anlatan Tatlıses, eskiden Urfa’ya gelmeden hacı olunmadığını söyledi. Uçağın olmadığı zamanlarda hacıların Urfa’dan kutsal topraklara gittiğini anlatan Tatlıses ‘’Uçak yoktu. Hacı adayları Urfa’dan kutsal topraklara gidermiş. Urfa’da otelde fazla yoktu. Hemşehrilerim hacı adaylarını kendi evlerinde misafir ederlerdi. Şanlıurfalılar böyle misafirperver, mert, yiğit, kadiri şinas insanların olduğu memlekettir.’’ Dedi.

‘’Hiç kimseyi tanımadım’’

Eski Urfa’yı insanları özlediğini de vurgulayan Tatlıses ‘’Son gelişimde İzmir’den Şanlıurfa’ya geldim. Uçağa bindiğimde kafamı çevirdim gözüme eskilerden biri çarpar mı diye bekledim. Hiç kimseyi tanımadım. Hepsi yeni nesil. Urfa’da Tılfındır’dan çıktık, Balıklıgöl’e indik. Orada eski karakolu sordum. Yıkıldı dediler. Orada da bir anım var. Bekçiler beni yakalamıştı orada. Haşır neşir olmuştuk onlarla. Urfa çok değişmiş, daha da değişecek’’ dedi.

‘’Takdir Allah’ındır’’

Hayatından bahsederken 2011’de pusu kurularak uğradığı silahlı saldırıya da değinen Tatlıses ‘’Her sahnem bir film. Hayatını yazacağız diyorlar. Ben yazarak gelmedim bugünlere. Doğarak, yaşayarak geldim. Ben vurulduğumda dünya televizyonları haber yaptı. Bana pusu kurdular. Önemli adamlara pusu kurulur. Takdir Allah’ındır. O’nun takdirine karşı gelinmez. Mümkün değil bu. Her şey Allah’tan geldiği için Eyvallah diyoruz. Ama kuldan gelirse kusura bakmasınlar. Ben kuldan gelmediğini biliyorum. Allah’tan geliyor. Belki bir suç işlemiştim, günah işlemiştim nereden bileyim’’ dedi.

‘’Turistler akın eder’’

Usta gazeteci Sedat Atilla’nın ‘’Haliliye Belediyesi’nin doğduğunuz mağarayı müze yapma gibi bir projesinin olduğunu biliyorum. Bu konuda neler söyleyeceksiniz ?’’ sorusuna da yanıt veren Tatlıses ‘’Mağarada doğmuş, saraylarda oturmuş, özel uçakları olmuş falan filan. Bu adamın hayatını merak ederler. Mağaraya turistler akın eder. Avrupa ülkeleri ve Ortadoğu’dan gelenler bile olur’’ dedi.

‘’Göbeklitepe’ye göbek attırmamız lazım’’

Göbeklitepe yılı ile birlikte Turizm hareketliliğin yaşandığı Şanlıurfa’nın eksikliklerine de değinen Tatlıses ‘’Gözlemlediğim kadarıyla kentimizde turizm mekanları konusunda sıkıntılar var. Otel eksiğimiz var. Otel sayımız mevcut turist kapasitesini kaldırmayacak. Göbeklitepe yılı Şanlıurfa’ya verilen bir ödüldür. Hemşehrilerim bu ödüle sahip çıkmalı. Urfalı azimkardır. Urfalı sanatkardır. Sanatkarları yetiştirir. Devlet adamlarını yetiştirir. 7 Peygamberin ayak bastığı yerdir. Göbeklitepe’de Şanlıurfa’nındır. Göbeklitepe’ye göbek attırmamız lazım. Yabancılar atalarının ne yaptığını görmek için kente akın ediyorlar.’’ Dedi.

‘’O devir kapandı’’

Günümüz sanat dünyasına da değinen Tatlıses, cd ve kaset devrinin kapandığını söyledi. Tatlıses ‘’Eskisi gibi cd, plak yok. Kaset yok.  Hepsi bitti. Şimdi bir şarkı okuyorsun, İnstagram’da paylaşıyorsun. İnternette tıklanıyor, tıklandıkça para kazanıyorsun’’ dedi.

‘’Hiç bir zaman ‘Ben’ demem’’.

Açıklamalarında kendisinin her zaman paylaşımcı bir insan olduğunu da anlatan Tatlıses ‘’hiçbir zaman hiçbir şeye benimdir demem. Bizimdir derim. Bizim paylaşımcı oluyor. Benim bencillik oluyor. Benim yanımda hiçbir şeye ‘Benim’ demeyin diyorum arkadaşlarıma. Bugüne kadar böyleydim, bundan sonra da böyle olacağım’’ dedi.

‘’Tayyip Erdoğan adamdır’’.

Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Tatlıses, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini de dile getirdi. Erdoğan ile ilgili konuşan Tatlıses ‘’Türkiye’miz için, vatanımız, bayrağımız, milletimiz için mücadele ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan adamdır. Gölgesini indirirsem şerefsizim. Olmasaydı 15 Temmuz’da Başkan Tayyip, şimdi olmuştuk hepimiz kayıp. Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan’dan önceki ve sonrası bir dönem var. Hizmetleri görüyoruz gururlanıyoruz. Saray yaptı diyorlar, eleştiriyorlar. Kime yaptı bu sarayı ? Erdoğan’da fani değil mi ? Vefat etmeyecek mi ? Saray O’na mı kalacak ? Zamanında Turgut Özal’a dedim ki ‘’Türkmenistan Cumhurbaşkanının uçağına bindim, imrendim. Bizim Cumhurbaşkanımız niye kötü uçağa binsin?’’. Adam uçak aldı, ona da laf ettiler. Kendine mi aldı o uçağı ? Adam gelirken dedi ki ‘’Ben diğer Cumhurbaşkanları gibi olmam’’. Teröristlere terörist demedi diğerleri. Türkiye ilk kez böyle mert  bir Cumhurbaşkanı gördü’’ dedi.

Şanlıurfa’ya geliyor.

Öte yandan ünlü sanatçı Tatlıses’in Ağustos ayının sonunda Şanlıurfa’ya geleceği, memleketi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunacağı öğrenildi.