Dağıtım programına katılan Başkan Demirkol, Şanlıurfalı çölyak hastalarının Haliliye Belediyesi ile artık çiğköfte ve bulgur pilavı yiyebildiğini hatırlatarak, Kurban Bayramında çölyaklı çocukların da çikolata yiyebileceğini söyledi.

Başkan Fevzi Demirkol’un “benim bir belediyem var” anlayışıyla sosyal belediyecilik alanında yürütülen çalışmalar kapsamında, Şanlıurfa’da ilk kez çölyak hastalarına yönelik gıda paketi dağıtımı Haliliye Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatıldı. İçerisinde tatlı ve tuzlu yiyecekler ile ekmekten oluşan glütensiz gıda paketlerinin dağıtımı, çölyaklılara periyodik olarak dağıtılıyor.

Kurban Bayramı arifesinde de, Başkan Fevzi Demirkol çölyak hastalarının yüzünü bir kez daha güldürdü. Çölyak hastaları için düzenlenen gıda paketi dağıtım programına Başkan Demirkol’un yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Aslan, Mehmet Toprak, Müslüm Yüksel, Feyat Akbaş, Mehmet Keskin, İmam Fidanoğlu, Hasan Kaya, Nusret Kaya ve Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan ile çölyak hastaları ve aileleri katıldı. Dağıtım programına katılan çölyaklı hastalar ve aileleriyle sohbet eden Başkan Demirkol, Haliliye Belediyesi olarak her zaman için yanlarında olduklarını söyledi.

“ÇİĞKÖFTE, BULGUR PİLAVI VE MAKARNA YİYEBİLDİLER”

Dağıtım programıyla ilgili açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfalı çölyak hastalarının Haliliye Belediyesi ile artık çiğköfte, bulgur pilavı ve makarna yiyebildiğini hatırlattı. Yaklaşık 11 kilogram ağırlığındaki unlu mamullerden oluşan gıda paketlerini, ilçedeki tüm hastalara ulaştırdıklarının altını çizen Başkan Demirkol, “Haliliye Belediyesi olarak genç, yaşlı, sağlıklı veya sağlığını kaybetmiş tüm kesimlerin hizmetindeyiz. Öncelikle vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını belirleyerek, bu ihtiyaçları sıkıntıya dönüştürmeden çözmek için gayret ediyoruz. Geçmişten bu tarafa, Şanlıurfa’da ilk defa çölyaklı hastalarımızın aileleriyle aynı sofrada, aynı yemeği yemelerini sağladık. Geçmişten bu tarafa gıda kolilerimizin dağıtımı devam etmektedir. Daha öncede Şanlıurfa’da, ailesiyle çiğköfte, bulgur pilavı ve makarna yiyemeyen hastalarımız vardı. Şuanda, hastalarımızın tatmadıkları lezzetleri kendine tattırdık. Glütensiz undan yapılmış, 9 çeşit mamul maddeleri bugün dağıttık. Dağıtmış olduğumuz paket yaklaşık 11 kilodur” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR, BAYRAMDA ÇİKOLATA YİYEBİLECEKLER”

Başkan Fevzi Demirkol, Kurban Bayramında dağıttıkları glütensiz ürünler ile çocukların bayramda çikolata yiyebileceğini ifade ederek, “Gençlerimizin, çocuklarımızın bayramda çikolata yemelerini sağlamış bulunuyoruz. Kendilerine afiyet olsun. Bölgede değil, Türkiye’de hiçbir ilçenin yapmadığı hizmeti şuanda gerçekleştiriyoruz” dedi.

“FIRINIMIZ HİZMETE GİRECEK”

Başkan Demirkol, açıklamasının son bölümünde Türkiye’de sayılı olan glütensiz ekmek üretim fırını kurduklarını ve en yakın zamanda bu fırının hizmete gireceğini ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Haliliye Belediyesi olarak daha önce büyükşehirlerden gelen glütensiz ekmekleri, Haliliye’de üretmeye başlayacağız. Bu fırınımızın makine ve teçhizatı tamamlanmıştır. Mevzuat konusunda arkadaşlarımız çalışma yapmaktadırlar. İnşallah önümüzdeki aylarda bu fırınımız hizmete girecek. Türkiye’deki az sayıdaki fırınlardan biri olacaktır. İlçe belediyelerinde de, hiçbir ilçe belediyesinin ekmek fırını yok.”

Çölyak Federasyonu Başkanı Hasan Doğan da, Haliliye Belediyesinin Şanlıurfa’da bir ilki başlatarak, çölyak hastalarına gıda paketi dağıttığını ve bu nedenle kendisine çok teşekkür ettiklerini söyledi.

Açıklamaların ardından Başkan Demirkol, meclis üyeleri ile birlikte glütensiz gıda paketlerini hak sahiplerine dağıttı. Gıda paketlerinden teslim alan hak sahipleri, hizmetten çok memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiler.

Haliliye Belediyesi tarafından dağıtılan tamamı glütensiz maddelerden oluşan gıda paketlerinde; 6 paket karışık kurabiye, 1 kilogram mısır unu, 2 paket karışık puding, 2 kilogram köftelik bulgur, 4 adet kek, 2 adet çikolata, 5 paket makarna, 1 adet kadayıf ile 12 adet ekmek yer aldı.