Ekipler, boş arsalarda, kaldırımlarda, mahalle aralarındaki yeşil alanlarda büyüyerek görüntü kirliliği oluşturan yabani otları temizleme işlemlerine devam ediyor.

Bazı mahallelerde yabani otlar biçilerek temizleme çalışmaları tamamlanırken, diğer alanlarda ise çalışmalar devam ediyor.

Yetkililer, boş arsa ve kaldırımlarda büyüyen otların yanı sıra Hayati Harrani Mezarlığı karşısında bulunan kanal boyundaki otları da temizleyerek görüntü kirliliğini ortadan kaldırıyor.

Ekipler Mahallelerde özellikle taşıt ve yaya yollarına kadar uzanan yabani bitkileri gerek ulaşım için sorun teşkil etmeleri gerekse kötü görüntü oluşturmaları sebebiyle biçerek temizliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz; Yabani ot temizliği ile hem daha temiz bir çevre oluşturduklarını hem de ulaşımda yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçtiklerini söyledi.

Başkan Mahmut Özyavuz ; “Mahallelerimizdeki yeşil alanlarda ve çeşitli noktalarda hızla uzayan yabani otlar hem görüşü perdelemeleri açısından hem de görüntü kirliliği oluşturmaları açısından sorun oluşturduğu için düzenli olarak tüm cadde ve sokaklarımızda ot biçme ve temizleme çalışmaları yapıyoruz. Bu otların arasında çeşitli atıkların gizlenip mikrop üremesine de sebebiyet verdiği aşikârdır. Bu sebeple bizler sağlık ve temizlik tedbiri olarak düzenli şekilde kontrol ve temizlik yaparken vatandaşlarımızın da çöplerini ilgili kova ve konteynırlarımıza atması önem arz etmektedir.” dedi.