TOKİ ve Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından; Hastane, cami, park, pazar ve kültürel tesis alanı olan alanda, konut yapımı için yapılan imar değişikliği Danıştay’ın kararıyla iptal edildi. İptal kararını duyuran Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilcisi Selim Açar ‘’Dik durup, memleketine sahip çıkan bir STK’nın neleri değiştirebildiğini ve Urfa’nın sahipsiz olmadığını kanıtlamış durumdayız’’ dedi.

TMMOB'dan deprem uyarısı!

Açar açıklamasında şu ifadeleri kaydetti;

2017 yılında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından; Karaköprü ilçesi Doğukent Mahallesi 3309 ada 1 parselde 101 dönümlük Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanı ve yine Karaköprü ilçesi Batıkent mahallesi 761 nolu parselde yaklaşık 50 dönümlük Sağlık tesisi alanı (hastane) ve yeşil alan plan değişiklikleri ile Konut alanına dönüştürülerek satılmak istenmişti. Bu durumu daha önce halkımızla paylaşmış ve dava yoluna gittiğimizi belirtmiştik.

Bu usulsüz uygulamalar için 2 bakan, 3 vekil ve valimize durumu belirten dosyayı ilettiğimiz süreçte ‘bunlar neden böyle yapıyor’ ve ‘bunlar Urfa’damı oluyor’ gibi söylemlerle karşılaştık. Tüm bu kabül edilmişliğe rağmen pes etmedik ve dava sürecini takip etmeye devam ettik.

Gelinen noktada; Dik durup, memleketine sahip çıkan bir STK’nın neleri değiştirebildiğini ve Urfa’nın sahipsiz olmadığını Danıştay’ın kesin kararı ile kanıtlamış durumdayız. Bütün Urfa halkına hayırlı olsun diyor; Bundan sonra da bu ve benzeri usulsüz uygulamaların bugün olduğu gibi yarın da takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna saygıyla duyuyoruz’’

MEDYAURFA.COM