Milyon 096 Bin 629 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ''Şanlıurfa’da son 18 yılda 3 baraj ve 4 gölet inşa ettik'' dedi.

Açıklama da şu bilgiler kaydedildi;

''İnşaatı Devam Eden 3 Baraj ve 2 Gölet ile 9 Bin 756 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır.

Resim

Diğer taraftan Şanlıurfalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Şanlıurfa’nın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 3 baraj ve 2 göletin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Şanlıurfa’ya Menba Kalitesinde İçmesuyu
Genel Müdür YILDIZ, Diğer taraftan İnşaatı devam eden 6 adet içmesuyu tesisin 2050 yılı sonuna kadar tamamlayarak, yılda 63,87 milyon m³ içmesuyu temin edilecektir.

Resim

Şanlıurfa’da Taşkın Riskini Azaltıyoruz

Ayrıca; Şanlıurfa İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 20 adet taşkın koruma tesisi ile 42 yerleşim yeri ve 1.233 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 1 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir.

Resim

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.