Birecik ilçesinde, Eczane Federasyonları Konfederasyonları Genel Başkanı Aydın Dağ'ın katılımıyla eczacı teknisyenlerine yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Bir restoranda gerçekleştirilen etkinlikte, bilgili eczane teknisyeni bilinçli hasta projesi kapsamında Halfeti ve Birecik'ten teknisyenlere çeşitli konularda sunumlar yapıldı.

Eczane Federasyonları Konfederasyonları Genel Başkanı Dağ, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada,Türkiye'deki tüm eczane çalışanlarına hizmet verdiklerini ve amaçlarının hekim ve eczacılara yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Bugüne kadar önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Dağ, şunları kaydetti:

"Temel hedefimiz hastayı daha doğru bilinçlendirmek ve doğru ilaç kullanımını sağlamak, daha iyi diyalog içerisinde bulunup hastalara davranışları daha nasıl iyi ve doğru olur bu konularla ilgili bir toplantı yaptık. Bizim meslekte bazen diyalog konusunda eksik kaldığımızı gösterdiğinden dolayı bizde bu amaçla eczane teknisyenlerimizi eğitimden geçirip hastalarımıza, vatandaşlarımıza daha iyi ve daha sağlıklı ilaç kullanması tavsiyesinde bulunuyoruz."

Eczane Teknisyeni Mehmet Ali Uyumaz da katkılarından dolayı Dağ'a teşekkür etti.